Home / AKTUELNO / CRVENI ALARM U SRBIJI: Zbog mogućeg napada na Republiku Srpsku, Vučić prekida posetu u SAD i vraća se u Srbiju!

CRVENI ALARM U SRBIJI: Zbog mogućeg napada na Republiku Srpsku, Vučić prekida posetu u SAD i vraća se u Srbiju!

500
Premijer Srbije je razgovarao sa predsednikom Tomislavom Nikolić i rukovodiocima srpskih bezbednosnih službi o najnovijim pretnjama koje su stigle iz Sarajeva

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji učestvuje u radu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, veoma je zabrinut zbog pretnji miru nekadašnjeg ratnog komandanta BiH Sefera Halilovica.

Kako je rečeno Tanjugu u delegaciji Srbije u Njujorku, premijer razmatra mogućnost da se vrati u zemlju ukoliko to razvoj situacije bude nalagao.

General i načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović zapretio je nestajanjem Republike Srpske ako referendum u RS bude sproveden jer, kako tvrdi, to će značiti “raspakivanje” Dejtonskog mirovnog sporazuma i stupanje na snagu Ustava BiH.

“Nikome ne pretimo, ali nikome nećemo dopustiti da odnese i deo BiH bez belaja”, rekao je Halilović, koji je gostujućina TV1 o referendumu o Danu Reublike u RS govorio kao o referendumu o secesiji.

Halilović, naime, tumači da će sprovođenjem referenduma u RS nastupiti “raspakivanje” Dejtonskog mirovnog sporazuma i vrćanje Ustava Republike BiH.

On je, kako su prenele banjalučke Nezavisne novine, zapretio sukobom u kojem će, kako je rekao, RS nestati.

Kako prenose beogradski mediji premijer Aleksandar Vučić razmišlja da prekine posetu SAD i hitno se vrati u Srbiju zbog pretnji novim ratom u Bosni i Hercegovini.

Prema njihovim saznanjima, Vučić je razgovarao sa predsednikom Srbije i rukovodiocima srpskih bezbednosnih službi o najnovijim pretnjama koje su stigle iz Sarajeva.

Podsetimo, premijer Vučić je u svojim govorima u Donjoj Gradini i u Busijama već upozoravao na mogućnost izbijanja sukoba u Republici Srpskoj!

(Tanjug)

Check Also

HITNA VEST: “OBORILI SMO TREĆINU BIRAČKIH MESTA, RIK MORA DA PONIŠTI IZBORE”

Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je danas da su “izbori oboreni na …