Home / AKTUELNO / DA LI JE VUČIĆ IZIGRAN, ILI LAŽE NAROD: ZSO će biti formirana po „kosovskom“ ustavu..

DA LI JE VUČIĆ IZIGRAN, ILI LAŽE NAROD: ZSO će biti formirana po „kosovskom“ ustavu..

Zajednica srpskih opština (ZSO) na Kosovu i Metohiji biće formirana prema kosovskom ustavu i neće imati izvršnu moć, stav je Brisela koji je tokom poslednje runde dijaloga na tehničkom niivou saopšten prištinskoj delegaciji.

Prištinska „Koha“ prenoseći izvore iz kabineta kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, da je prištinskoj delegaciji 18. juna u Briselu „jasno stavljeno do znanja da će Zajednica srpskih opština biti formirana po kosovskom ustavu i da neće imati izvršne moći“.

– Kosovska delegacija u pregovorima Beograda i Prištine, koju predvodi Avni Arifi, posetila je Brisel 18. juna. Na sastanku, EU je jasno dala do znanja da će ZSO biti formirana u skladu sa ustavom kosova i da neće imati izvršne moći – rekao je portparol kosovske vlade za list, navodi se u Unmikovom dnevnom pregledu prištinske štampe.

Ovo je totalno suprotno onome što vlasti u Srbiji, na čelu sa Aleksandrom Vučićem ubeđuju narod.

Da se podsetimo, Vičić je zajednicu srpskih opština predstavio kao veliku pobedu i na konto nje dozvolio da se tzv. Kosovo učlani u mnoge međunarodne organizacije, dao im pozivni broj, ukinuo srpske institucije na severu Kosova i Metohije i omogućio stvaranje graničnih prelaza i carine između centralne Srbije i Kosova i Metohije i to sve u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije.

Sada se ispostavlja da EU i Šiptari sa Kosova i Metohije ne žele da ispune svoj deo dogovora i da je srpska vlast dala sve za ništa.

Check Also

OVO MORATE ZNATI! MENjAJU SE USLOVI ZA ODLAZAK U PENZIJU!

Od 2021. važe nova pravila za penzionisanje žena, što znači da svaki zahtev koji dame …