Home / AKTUELNO / Da ste pre dva meseca PRODALI STAN i kupili OVO, danas biste mogli da kupite DVA STANA

Da ste pre dva meseca PRODALI STAN i kupili OVO, danas biste mogli da kupite DVA STANA

kljucevi- stan

Da ste 15. septembra ove godine prodali stan, i za te pare kupili bitkoine, danas, dva meseca kasnije, imali biste novac da kupite dva takva stana.

Računica je jednostavna – najpopularnija kriptovaluta, koja ove godine uglavnom nezadrživo raste, uvećana je za više od 80 odsto u odnosu na septembar. 15. septembra jedan bitkoin je vredeo 3.293 dolara, a juče je vredeo više nego dvostruko – 6.616. dolara.

Po toj računici, da ste prodali stan u Beogradu, koji vredi, naprimer, 100.000 evra i kupili bitkoine, 15. septembra biste imali 30,3 bitkoina. Ako ste bili strpljivi i sačekali 1. novembar, tih 30,3 bitokina vredelo bi 200.911 evra, pa biste ne samo mogli da otkupite svoj stari stan (ili kupite sličan po istoj ceni), već biste imali i za još jedan.

Tržište kriptovaluta je ove godine najpopularnija tema ne samo IT stručnjaka, već i najvećih svetskih banaka i vlada najmoćnijih država, koje još nisu našle način kako da se odrede prema vrtoglavom rastu valute, koja je od početka godine porasla više od 600 odsto.

Džejmi Dimon, generalni direktor najveće američke banke i 6. najveće banke na svetu, „Džej Pi Morgan Čejs“rekao je pre dve nedelje da više neće da priča o kriptovalutama, jer „koga briga za to“.

– Digitalne valute su glupost, i odličan proizvod za varalice – ocenio je najmoćniji američki bankar.

Međutim, njegova konkurencija, poput drugog američkog giganta – „Siti grupe“, čiji je direktor Džon Gerspač rekao da je to „oblast vredna istraživanja“.

Početkom 2017. jedan bitkoin je vredeo nešto manje od 1.000 dolara, pa je onaj ko ih je posedovao do sada već uvećao bogatstvo šest puta, a mnogi stručnjaci, koji se ne slažu sa Dimonom, kažu da će vrednost ove valute biti i do 50.000 dolara.

Check Also

KISINDŽER: U SUDARU SA KINOM, AMERIKA SVE SLABIJA, POTREBNA NOVA STRATEGIJA

Bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer je predložio da se sa Kinom ponovi isti trik …