Home / U FOKUSU / POROŠENKO ŠALJE RAKETE U DONBAS, A VETERANI ZOVU DA SE NAPADNE KIJEV: Počinje građanski rat? (VIDEO)

POROŠENKO ŠALJE RAKETE U DONBAS, A VETERANI ZOVU DA SE NAPADNE KIJEV: Počinje građanski rat? (VIDEO)

maska- vatra- pozar- protesti- demonstranti

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko najavio je povratak raketnih artiljerijskih baterija na liniju fronta, dok veterani borbenih dejstava pozivaju vojsku da oružjem krene na Kijev.

Porošenko je na dan Ukrajinske artiljerije posetio jednu kasarnu u okolini Kijeva i najavio mogući povratak raketnih jedinica na liniju fronta u Donbas.

“Danas treba da pokažemo profesionalizam, brzo reagovanje i borbenu gotovost raketnih jedinica. Vas su povukli sa linije razgraničenja, ali vi treba da budete spremni da se vratite tamo u bilo kojem momentu i uđete u borbu ako to bude potrebno za odbranu“, rekao je ukrajinski predsednik u obraćanju vojnicima.

Za to vreme deputat Vrhovne rade Ukrajine Vjačeslav Vlasenko, koji je učestvovao u ratu u okviru bataljona Donbas, poziva sve vojnike sa linije fronta da uzmu oružje u ruke i krenu na Kijev.

U Kijevu i dalje traju protesti za smenu predsednika i vlade Ukrajina, a među demonstrantima je primećen veliki broj veterana “Antiterorističke operacije“.

Pogledajte video:

 

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …