Home / U FOKUSU / SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju će makedonska vojska izvesti zajedno sa 2000 američkih vojnika, 25 vojnika iz Albanije, 25 bugarskih vojnika, 25 vojnika iz Litvanije i 100 vojnika iz Crne Gore, izjavio je portparol makedonske vlade Mile Bošnjakovski.

„Na predlog Ministarstva odbrane, vlada Republike Severne Makedonije prihvatila je Informaciju za izvođenje vežbe Vojska Republike Severne Makedonije i Komande US EUCOM „Odlučan udarac“, kao i učešće stranih oružanih snaga na teritoriji države, te je usvojila Odluku o odobrenju ulaska i prestoja pripadnika stranih oružanih snaga na teritoriji Republike Severne Makedonije zbog izvođenja vežbe „Odlučan udarac“ koji će se u nekoliko faza sprovesti od 20. maja do 15. jula ove godine“, istakao je Bošnjakovski na konferenciji za novinare.

Kako je naveo Bošnjakovski, tokom vežbe učestvovaće 2000 pripadnika makedonske vojske, 2000 pripadnika oružanih snaga SAD i 400 vrsta motornih vozila, 25 pripadnika albanske vojske i 10 vrsta motornih vozila, 25 pripadnika bugarske vojske i 10 vrsta motornih vozila, 25 pripadnika litvanske vojske, kao i 100 pripadnika vojske Crne Gore i 20 vrsta motornih vozila.

„Vežba je usmerena ka postizanju interoperabilnosti kod pripadnika oružanih snaga zemalja-učesnika u cilju omogućavanje povećanog doprinosa u tekućim i budućim operacijama u okvirima NATO alijanse„, zaključio je portparol vlade Severne Makedonije.

(Tanjug)

Check Also

BRITANIJA ULAZI U RAT!? Britanski ministar najavio napad na Siriju kao na Irak…

Velika Britanija razmotriće plan da sa SAD zajedno učestvuje u vojnim udarima protiv snaga sirijske …