Home / U FOKUSU / SRĐAN ĐOKOVIĆ POSLAO PORUKU SRBIMA: NESTAJEMO! NAŠI NEPRIJATELJI SE HRANE SRPSKOM NESLOGOM!

SRĐAN ĐOKOVIĆ POSLAO PORUKU SRBIMA: NESTAJEMO! NAŠI NEPRIJATELJI SE HRANE SRPSKOM NESLOGOM!

Prvi teniser sveta Novak Đoković će u ponedeljak oboriti rekord Rodžera Federera

Mnogi su mislili da to nije moguće, ali ne i Novak, pa će u ponedeljak početi 311. nedelju na prvom mestu na ATP listi i tako postati najdugovečniji teniski kralj.

– Novak je jedno neviđeno čudo. On se pojavio u najgore vreme za Srbiju i srpski narod – u vreme bombardovanja, sankcija, nipodaštavanja i ugnjetavanja… Zamislite vi da dvadesetak najbogatijih zemalja na svetu bombarduje jednu malu Srbiju. U svim tim nedaćama pojavio se Novak, kao da ga je Bog poslao da pokaže da mi nismo genocidan narod, da mi nismo najgori na svetu, već da smo deo stare evropske civilizacije i da nemamo čega da se stidimo – rekao je za Sputnjik Srđan Đoković, otac prvog tenisera sveta.

Što je Novak bio uspešniji, to su napadi britalniji. Međutim, to ne utiče na njega, kao da ga dodatno motiviše da bude još bolji.

– Apsolutno mu to ništa ne smeta. Poznat je onaj srpski inat i čini mi se da, što mu više izmišljaju neke stvari koje nemaju veze sa istinom i sa mozgom, on igra sve bolje i bolje. On hoće da pokaže da tenis nije samo teniska igra, već da je tenis – život. Da je život za tih nekoliko hiljada fantastičnih mladih igrača za koje se on bori.

Mnogo je teže zato što nema podršku Federera i Nadala, što je stvarno meni neverovatna činjenica kao da nisu već uzeli dovoljno para, pa im je potrebno još par miliona, par milijardi… Ne znam o čemu se radi, ali da Novaku ne pruže podršku za nešto što je opšte dobro za te ljude koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, za mene je stvarno neverovatna enigma – kazao je za Sputnjik Srđan Đoković.

Srbija na prvom mestu

Srđan Đoković ističe da „kod Novaka preovladava opšte dobro, a ne lični interes“ i podstiče narod da svoj način razmišljanja približi pomenutom.

– Kada je su u pitanju njegov narod i zemlja, tu kompromisa nema. Apsolutno su kod njega i njegove porodice na prvom mestu država i nacionalni interes. To je nešto što se kod nas potpuno izgubili. Mi smo potpuno pogubljeni i ja ne znam dokle će ovo da traje, da je lični interes iznad nacionalnog.

Dok je to tako, mi (kao narod) nemamo nikakve šanse za bilo kakav napredak. Ljudi, krajnje je vreme da se ujedinimo, jer se svi naši neprijatelji hrane srpskom neslogom i vrlo dobro znaju da uvek mogu da potkupe nekoga i da taj uruši sve ono za šta smo se kao narod i država borili. Krajnje je vreme da se nacija i narod vrate na prvo mesto, a da se lični interes baci u drugi plan. Jer, bez toga, nemamo nikakve šanse za opstanak. Ljudi, mi nestajemo, gotovo je…

Govori je Srđan i o napadima na Novaka.

– Ceo svet, milijarde ljudi na svetu znaju da je on najbolji svih vremena i da je najbolji sportista ove i prošle godine – i? Ako oni misle da je nešto drugačije, neka misle, ali ogromna većina sveta, devet desetina sveta, misli drugačije. Ko misli da je ovo uspeh, a misli 97 odsto Srba i normalnog naroda na čitavoj zemaljskoj kugli, misli. Ko ne misli, neka ostane u blatu u kojem se nalazi.

(informer.rs)

Check Also

BRITANIJA ULAZI U RAT!? Britanski ministar najavio napad na Siriju kao na Irak…

Velika Britanija razmotriće plan da sa SAD zajedno učestvuje u vojnim udarima protiv snaga sirijske …