Home / AKTUELNO / DETALJI PRESUDE: EVO ZAŠTO JE SEVERINA IZGUBILA STARATELJSTVO NAD SINOM ALEKSANDROM

DETALJI PRESUDE: EVO ZAŠTO JE SEVERINA IZGUBILA STARATELJSTVO NAD SINOM ALEKSANDROM

Milan Popović (54) predao je danas, u subotu 30. novembra, Severini Kojić (47) sina Aleksandra  (7,5), poštujući privremenu odluku suda po kojoj majka ima pravo sa detetom da provodi određeno vreme, piše 24sata.hr.

Konkretno se radi o svakom drugom vikendu, od subote ujutru do nedelje uveče, a tokom nedelje dete može da viđa dva puta po pet sati.

Inače, Aleksandar će katolički Božić i Uskrs provesti sa Severinom, dok će pravoslavne praznike provoditi sa ocem Milanom.

Podsetimo, sudija Tea Golub u četvrtak je, 28. novembra, donela privremenu meru da dete živi sa ocem, te da on samostalno brine o  njegovom zdravlju i obrazovanju.

Milan je juče rekao nekoliko rečenica za Dnevnik Nove televizije, a ono što je istakao jeste da će Severina moći i više da viđa dete, ako bude poštovala potrebe sina.

– Dete je dosad živelo kod majke, a otac je imao susrete i druženja, sada dete živi kod oca, a majka ima susrete i druženja. Ni o kakvom oduzimanju deteta se ovde ne radi – rekao je Milan.

– Ukoliko sin bude želeo da bude više kod mame, ja ću mu to omogućiti dokle god se majka bude pridržavala osnovnih potreba i obaveza koje će sin imati u svom životu – poručio je Popović u uključenju.

Odmah po objavi presude počele su po lajfstajl rubrikama raznih portala curiti suze saosećanja sa Severinom od strane raznih medijskih posvuduša i tzv. „slavnih javnih osoba“ poput Marka Grubnića, Ive Todorić i ostalih. Takođe, gotovo svi mediji u zemlji darovali su nemali prostor u svom izveštavanju o ovom slučaju.

Pri tome, a što je uobičajeno za Hrvatsku, zaboravlja se kako je presuda sudije Golub posledica odluke Županijskog suda u Splitu koji je u avgustu 2018. godine temeljem Severinine žalbe ukinuo prvostepenu presudu Verice Nikić, sudije Opštinskog građanskog suda u Zagrebu.

Prema presudi sudije Nikić maloletni Aleksandar Popović trebalo je da živi sedam dana kod majke Severine Kojić, a sedam kod oca Milana.

Ukratko: pre godinu dana Severina se žalila na presudu koja po modernim evropskim i svetskim standardima zastupa najprimerenije rešenje za dete – zajedničko roditeljsko starateljstvo, pola vremena s majkom, pola s ocem.

Potom se i javno obrušila na sutkinju Nikić, do te mere da je u njenu odbranu javno morao stati i sam Sud svojim saopštenjem u kojem je rečeno kako „se osuđuje medijska eksponiranost slučaja te optužuje pevačicu za stvaranje medijskog pritiska na Županijski sud.“

Ne zaboravimo i njen javni angažman u slučaju malog Cesarea kada je nemilo koristila svoju medijsku zastupljenost u cilju opstrukcije pravosnažne sudske odluke da se dete vrati svom ocu.

Na koncu, ali ne i najmanje važno, na nedavnoj je pres konferenciji organizovanoj povodom njene predstojeće turneje opet iskoristila medije u cilju širenja optužbi na račun Aleksandrovog oca, gradonačelnika Milana Bandića, detetove škole i još svega i svačega.

Svega par dana nakon te pres konferencije Severina je nepravosnažno osuđena za nasilje u porodici zbog pretnji koje je uputila svom bivšem partneru Milanu Popoviću.

(Telegraf)

Check Also

VELIKI UDAR: STRUČNJACI UPOZORAVAJU DA SLEDI DRASTIČAN PAD STANDARDA..!

Poslednjih nedelja, cene osnovnih životnih namirnica i goriva drastično su skočile. Za naredni period se …