Home / TEMA DANA / ŠOK- TRAMP JE OČEKIVAO SVE OSIM OVOGA, NA CRTU ĆE MU IZAĆI ŽENA?! Spremao se za Bajdena, Blumberga, Hilari.. IZA NJE STOJE MEDIJI, DUBOKA DRŽAVA, VOJNI LOBI..

ŠOK- TRAMP JE OČEKIVAO SVE OSIM OVOGA, NA CRTU ĆE MU IZAĆI ŽENA?! Spremao se za Bajdena, Blumberga, Hilari.. IZA NJE STOJE MEDIJI, DUBOKA DRŽAVA, VOJNI LOBI..

A što ako as u rukavu demokratskog establišmenta da na sledećim izborima pobedi Donalda Trampa ne bude ultramilijarder Majkl Blumberg, već bivša prva dama Mišel Obama? Hipoteza malo verovatna, ali postoje znakovi koji omogućuju ovaj scenario.

Naime, prema Takeru Karlsonu, poznatom voditelju kanala Foks njuz, Barak Obama još nije zvanično dao svoju podršku Džou Bajdenu, jer je moguće da Mišel preuzme teren. Karlson je tokom svog televizijskog programa pozvao svoju publiku da se „ne kladi protiv Mišel Obame“. Međutim, bivša prva dama je izjavila da nije zainteresovana da postane predsednica. Da li joj je verovati?

– Ona to tvrdi, ali postoje jasni znaci da to možda nije istina. Demokratska stranka je rastrgana u izboru kandidata zbog rase, roda i klase. Mišel Obama, budimo iskreni, jedna je od retkih osoba koju bi mogle da podrže sve frakcije Demokratske stranke – kaže Karlson.

Prema političkom komentatoru Foks njuza, nedavni napadi bivšeg Obaminog savetnika Davida Akselroda upućeni bivšem potpredsedniku Bajdenu nikako nisu slučajni.

Jedno je sigurno – bivši predsednik, nakon ćutanja u poslednjih nekoliko meseci, počinje sve glasnije da se oglašava putem medija. Što se krije iza toga? Ne znamo hoće li Mišel zaista biti na terenu, kao što se pretpostavlja, ili će Barak Obama podržati drugog kandidata, a možda će, bez previše entuzijazma ili uverenja, zaista podržati svog bivšeg potpredsednika.

Kako izveštava Hil, čini se da je gotovo sigurno da Obama nema nameru da podrži Bernija Sandersa i čini sve da na sledećim izborima takozvani „demokratski socijalista“ ne bude protivkandidat Donaldu Trampu. Isto važi i za Elizabet Voren, s kojom, kako piše Politiko, Obama ima „notorno komplikovan odnos“.

Ukratko, niti jedan kandidat u kandidaturi se ne sviđa Baraku Obami. U svoju suprugu Mišel, kao 44. predsednicu SAD, sigurno bi imao puno manje sumnji!

Analitičari nemaju dilemu, iza Mišel Obame stoje mediji, „duboka država“, vojni lobi, Holivud… Pitanje je da li je to dovoljno da se sruši Tramp?

(Logicno)

Check Also

DR MIROVIĆ: ISTINA O HAOSU U CRNOJ GORI- SLEDI EPILOG KOJI NIKO NE OČEKUJE! (VIDEO)

Gost medijskih kuća „Centar”, i „Srbin.info”, u emisiji „Intervju”, bio je profesor Pravnog fakulteta Prištinskog …