Home / AKTUELNO / DETALJNA PROGNOZA ZA LETO: POSLE NEVEROVATNIH 30 STEPENI ZA VIKEND, VRAĆAJU SE KIŠE! U JUNU NOVI ŠOKOVI, PA PAKAO U JULU!

DETALJNA PROGNOZA ZA LETO: POSLE NEVEROVATNIH 30 STEPENI ZA VIKEND, VRAĆAJU SE KIŠE! U JUNU NOVI ŠOKOVI, PA PAKAO U JULU!

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i malo toplije sa dužim periodima sunčanog vremena, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom u južnim i istočnim krajevima.

Vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura kretaće se od sedam do 11 stepeni, a najviša od 17 do 21 stepen, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U Beogradu se danas očekuje promenljivo oblačno i malo toplije sa dužim periodima sunčanog vremena. Vetar će takođe biti slab. Najniža temperatura iznosiće oko devet stepeni, a najviša oko 18 stepeni.

Za vikend nas već očekuje pretežno sunčano i još toplije. U subotu će biti lep i sunčan dan. Posle podne se tek ponegde očekuje ređa pojava pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura kretaće se od 23 do 27 stepeni.

U nedelju još toplije. Pre podne sunčano, posle podne i uveče povećanje oblačnosti, ponegde sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Maksimalna temperatura od 25 do 30 stepeni.

Od ponedeljka će biti promenljivo vreme sa lokalnom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom i temperaturom u manjem padu.

PROGNOZA ZA MAJ:

Sam početak maja obeležile su niske temperature i velike količine padavina, da bi se sredinom maja ovakav trend nastavio. Kako kažu meteorolozi, sve do 18. maja biće hladno, oblačno i kišovito.

PROGNOZA ZA JUN

Nažalost, jun će, kao i maj, biti hladniji u odnosu na prošlogodišnji, pa nijedan dan tog meseca temperatura neće preći trideseti podeok.

Preovlađivaće promenljivo oblačno vreme, ali sa znatno manje padavina nego maj. Biće sparno i nestabilno, uz povremene pljuskove i grmljavinu. Zapravo, ovakve vremenske prilike i jesu nešto što se može očekivati u to doba godine.

PROGNOZA ZA JUL

Check Also

PRETI GLOBALNA KATASTROFA: AKO SE NIVO MORA PODIGNE ZA SAMO NEKOLIKO METARA- 30% PLANETE ĆE BITI POPLAVLJENO!

„Ako čovečanstvo ne uloži ozbiljne napore da uspori globalno zagrevanje, za sto godina nivo Svetskog …