Home / TEMA DANA / VUČIĆ: ŠIPTARI SPREMAJU OPASAN SCENARIO! EVO KADA ĆE POČETI…

VUČIĆ: ŠIPTARI SPREMAJU OPASAN SCENARIO! EVO KADA ĆE POČETI…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže za RTS da kosovske vlasti žele da uhapse 26 policajca sa severa Kosova i Metohije i još 15 osoba – pod izgovorom da su učestvovali u korupciji i slično.

Aleksandar Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da začarani krug na Kosovu nije zatvoren.

„U ponedeljak oni će pokušati da uhapse 26 srpskih pripadnika policije sa Severa KiM i još 15 lica, pod izgovorom da su učestvovali u korupciji i raznim sličnim stvarima, da bi Kosovska Mitrovica ostala nezaštićena i da bi mogli da urade najprljavije stvari protiv našeg naroda“, rekao je Vučić.

Zatim bi, kako kaže, sledio završni čin pokušaja potpunog ovladavanja prostorom gde žive Srbi na KiM.

„Onda bi rekli – doveli smo vas pred svršeni čin kao Hrvati pre ‘Oluje’“, kaže Vučić.

Ističe da je Srbija o tome obavestila međunarodne institucije.

„To što Veselji govori o Nišu, Kuršumliji i drugim mestima – bilo bi dobro da dođe da vidim kako to izgleda i kako će to da mu uspe. A, Srbija će reagovati uzdržano, smireno, ali će sačuvati i zaštititi svoj svoj narod“, rekao je Vučić.

Mržnja prema srpskom narodu

Komentarišući rezoluciju koju je Priština usvojila o tzv. „genocidu Srbije“, Vučić je rekao da neki narodi na Balkanu ne razumeju i ne mogu da pronađu put u budućnost.

„Jedini put koji vide jeste mržnja prema srpskom narodu, iako će uvek reći da je to protiv onih koji su činili zločine prema njihovom narodu. I ne mogu da se okrenu ni radu, ni poslu, trgovini, ekonomiji. Neki su samo obukli odela, i stavili kravate, i izašli iz šume i razumljivo je da na takav način govore“, rekao je Vučić.

Ističe da ga brine to što su predstavnici Prištine počeli da se utrkuju u takvim izjavama.

„Problem je to što Evropa i svet nisu reagovali kada su formirali vojsku, kada su odbili da formiraju ZSO, kada su uveli takse reagovali su makar formalno, kada su svaki put optuživali Srbe za sve moguće zločine a nisu imali nijedan dokaz, držali su ljude u pritvoru a posle puštali… Sada ovo“, rekao je Vučić.

Ističe da je Srbija upozoravala i na ovu rezoluciju i na donošenje drugih odluka zbog kojih svaki Srbin treba da se oseća uplašeno.

Uskoro opširnije…

Check Also

UDARNO: KINA NAJAVILA DA JE SPREMNA DA IZVEDE PREVENTIVNI NUKLEARNI UDAR NA SJEDINJENE DRŽAVE!

Po prvi put, vlasti NR Kine objavile su svoju spremnost da izvedu preventivni nuklearni udar …