Home / AKTUELNO / ĐORĐEVIĆ O FRILENSERIMA: OVO MALO MLADIH ŠTO JE OSTALO, HOĆE DA RASTERAJU IZ ZEMLJE I UGUŠE POREZIMA

ĐORĐEVIĆ O FRILENSERIMA: OVO MALO MLADIH ŠTO JE OSTALO, HOĆE DA RASTERAJU IZ ZEMLJE I UGUŠE POREZIMA

Više hiljada radnika na internetu protestovalo je juče ispred Narodne skupštine, jer ne žele retroaktivnu naplatu petogodišnjeg poreza, koja u nekim slučajevima premašuje iznos veći od polovine primanja za taj period.

Proteste je podržao predsednik pokreta Oslobođenje, Mlađan Đorđević, koji se na skupu pojavio sa nekoliko desetina saradnika i pristalica.

„Pružamo punu podršku frilenserima u borbi protiv nove pljačke režima Aleksandra Vučića i kriminalne bande koja pokušava da isisa svaki dinar od naroda. Stajemo na stranu ovih mladih ljudi koji pošteno rade, nalaze sami sebi posao i zarađuju svoje parče hleba“, istakao je lider Oslobođenja.

On je tom prilikom rekao da je jasno da su zahtevi radnika na internetu razumni, te dodao da država mora da jasno definiše status frilensera, kako bi oni mogli da ostvare neka od osnovnih prava. Kao primer je naveo plaćeno porodiljsko odsustvo i druge benefite za trudnice i majke, na koje preduzetnice i frilenserke trenutno nemaju pravo zbog diskriminišućih zakona.

„Vučić i cela vlada već godinama pričaju o zadržavanju mladih u zemlji, o borbi protiv bele kuge, o novim tehnologijama i digitalizaciji, o Srbiji kao ekonomskom tigru. A onda u praksi vidite da ovo malo mladih i ekonomski nezavisnih hoće da rasteraju iz zemlje i uguše porezima i propisima. Iz toga se vidi da je sva Vučićeva priča jedna velika šarena laža“, navodi Đorđević.

Pokret Oslobođenje se više puta oglašavao o ovoj temi, pozvavši i ranije Vladu Srbije da ne diskriminiše radnike na internetu i da povuče sporne propise o retroaktivnom oporezivanju, navodeći da se radi o „čistoj pljački“.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …