Home / AKTUELNO / MEDIJI OVO KRIJU: OD BEOGRADA DO NIŠA PROTESTI PROTIV VLASTI! (VIDEO)

MEDIJI OVO KRIJU: OD BEOGRADA DO NIŠA PROTESTI PROTIV VLASTI! (VIDEO)

U dva velika grada u Srbiji, Beogradu i Nišu, ove subote održana su dva značajna protesta. Prvi, frilensera u Beogradu povodom drakonskih poreskih mera, prema kojima radnici na internetu moraju da plaćaju 46% poreza i to retroaktivno.

Drugi, u Nišu, zbog divljačke vožnje, organizovan je povodom tragične smrti dečaka i muškarca koje je na pešačkom prelazu pokosio bahati mladić.

Srbija se budi! – rečenica koja najbolje opisuje današnja dešavanja u našoj zemlji. Iako režimski mediji to ne javljaju, jer se bave visinom snežnog pokrivača u zemlji, u Srbiji su održana dva velika protesta, u dva velika grada, Beogradu i Nišu.

Iako su ciljevi protesta različiti, razlozi su isti. Narodu je dosta ponižavanja, bahaćenja, kako vlasti, tako i pojedinaca bliskim vlasti. Dosta im je da postoje podobni i nepodobni, zaštićeni i nezaštićeni.

Bilo je potrebno samo nekoliko meseci od velikih protesta u Beogradu, gde je vlast pokazala svu svoju brutalnost i nasilje koje je od početka vladavine ovog režima krasi, da se narod opet prodrma i izađe na ulice da traži prava.

Dok frilenseri u Beogradu traže da se čuje njihov stav i da vlast ima razumavanja za njih, te da im ne traži da retroaktivno plaćaju porez nenormanih visina, Nišlije traže da se čuje vapaj sugrađana povodom bahate vožnje u tom gradu, koja je imala za posledicu gašenje dva života.

Osim ubistava na pešačkom prelazu, Nišlije su besne i zbog tragično nastradale devojke Jovane, koja je bila u svom automobilu kada se drugi automobil velikom brzinom zakucao u njen.

Pošto su mediji zatvoreni, očito da je ulica jedini način da ova vlast čuje šta građani imaju da joj kažu, a poznato je da režim nije imun na proteste i ulicu. Letos su na beogradske odgovorili policijskim pendrecima, psima i suzavcem, a na današnje u Beogradu i Nišu – medijskom tišinom.

Svakako da vlast mora da odgovori na mnoga pitanja i da pronađe rešenja za probleme koji se iz dana u dan gomilaju. Svedoci smo kako od jednog nastaje na stotine protesta širom Srbije.

(Direktno.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …