Home / AKTUELNO / ĐUKANOVIĆ PRED BEKSTVOM: Dobio nalog od međunarodnog faktora da ode sa vlasti – STIŽU NOVE OPTUŽBE

ĐUKANOVIĆ PRED BEKSTVOM: Dobio nalog od međunarodnog faktora da ode sa vlasti – STIŽU NOVE OPTUŽBE

Inspektori za privredni kriminal po nalogu crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva ušli su u Televiziju A1, koja je u vlasništvu biznismena Duška Kneževića, za kojim je raspisana poternica. Knežević je rekao da “nije jasno koji je formalni povod upada policije”, ali da je “pozadina očigledna”, saopštila je pres služba Atlas grupe.

Ja sam svestan svih posledica koje donosi suprotstavljanje diktatoru. I spreman sam na njih. Ne znajući kako da se suprotstave meni odlučili su da maltretiraju moje saradnike, što je praksa koja traje već godinu i po, od oktobra 2017. kada su uhapsili moje vozače i držali ih u pritvoru ni krive ni dužne. Diktator i njegovi poslušnici, odnosno, saučesnici, koji sada mene love uskoro će sami postati lovina – rekao je Knežević.

U petak je na toj televiziji emitovana emisija u kojoj je putem Skajpa gostovao Knežević.

Knežević je desetak godina imao Atlas TV koja je otišla u stečaj, a novinarima je na ime neplaćenih plata i poreza i doprinosa ostao dužan oko 800.000 evra.

U međuvremenu mu je Agencija za elektronske medije odobrila da otvori novu televiziju u istim prostorijama koja je nazvana Televizija A1. Knežević, koji se, kako sam kaže, nalazi u Londonu, danima iznosi teške optužbe na račun predsednika Mila Đukanovića i vlasti i dokaze o tome u formi snimaka i kopija ugovora, plaćenih hotelskih računa i karata.

NJega Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je u četiri slučaja bio na čelu kriminalne grupe, kao i da je država oštećena za više stotina miliona evra. On je osumnjičen i da je u slučaju privatizacije Telekoma uzeo više od četiri miliona evra.

Knežević je u uključenju uživo Skajpom, na svojoj A1TV, rekao da Đukanović zna gde su otišle te pare i da će ako ne kaže, dostaviti snimke ko je “koferima iznosio novac”.

Podsetimo, prethodno je predsednik Pokreta za promene i jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, napisao na Fejsbuku da je aktuelnom predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću iz međunarodne zajednice sugerisano da je “vreme da ode iz Crne Gore”

Đukanoviću je već stigla poruka od međunarodnog faktora da se, poput (Nikole) Gruevskog, kome je pomogao da preko Crne Gore pobegne, skloni na neko sigurno mesto – napisao je Medojević na Fejsbuk profilu i dodao procenu da je aktuelni predsednik sada Crnoj Gori samo “nepoželjan teret iz prošlosti”.

(Tanjug)

Check Also

Putin: EU se odricanjem od ruskih energenata odlučila za sopstveno ekonomsko samoubistvo

EVROPSKA unija, odbijajući naše energente, odlučila se za sopstveno ekonomsko samoubistvo, rekao je Vladimir Putin …