Home / AKTUELNO / DODIK: Hrvatska slaveći „Oluju“ srozala svoj moral i dostojanstvo na najniže grane ljudskosti! (VIDEO)

DODIK: Hrvatska slaveći „Oluju“ srozala svoj moral i dostojanstvo na najniže grane ljudskosti! (VIDEO)

dodik 3Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik bio je jedan od govornika na obeležavanju godišnjice ratnog zločina „Oluja“ u Busijama.

Svoje obraćanje okupljenom narodu, mahom žrtvama udruženog zločinačkog poduhvata „Oluja“, Dodik je počeo pozdravom: „Dobri moj srpski narode, Pomaže Bog!“.

„Ovde smo objedinjeni, u ovoj svečanosti, već drugu godinu sa namerom da svake sledeće godine obeležimo zajedno da smo jedan narod, jedno stradanje i jedna patnja“, nastavio je lider Republike Srpske.

„Moramo da uradimo sve da ojačamo dve naše države, Republiku Srbiju i Republiku Srpsku“ naglasio je Dodik.

On je podvukao da Srbi nisu nigde oterani nego da su „svoji na svome“, a nakon toga je odbrusio Hrvatima, uz poruku da je „oteto prokleto“ i pitanje: „Kako možete da svojatate Nikolu Teslu kada ste njegove potomke isterali i bombardovali?“.

Još mnogo pitanja i konstatacija je izneo Milorad Dodik pred napaćenim srpskim narodom, a na koja Hrvati mogu samo da ćute jer nemaju odgovor ni opravdanje, pogledajte:

U „Oluji“ je proterano 250 hiljada Srba iz Republike Srpske Krajine, ubijeno je preko 2500, uništeno 25.000 srpskih kuća, 13.000 privrednih objekata, 182 zadružna doma, 56 zdravstvenih stanica, 78 crkava, 29 muzeja, 181 groblje…

Posle pogroma u svoje domove vratilo se oko 20.000 Srba, mahom staraca.

Više od 1.000 sela i naselja, u kojima su Srbi bili većina, praktično je prestalo da postoji.

Pogledajte video:


(Oslobođenje)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …