Home / AKTUELNO / DODIK POBEDIO NA IZBORIMA U REPUBLICI SRPSKOJ

DODIK POBEDIO NA IZBORIMA U REPUBLICI SRPSKOJ

Milorad Dodik, predsednik RS, odneo je pobedu na izborima u Republici Srpskoj, saopšteno je na osnovu 72 odsko prebrojanih glasova!

– Dodik je, na izborima za srpskog člana Predsedništva BiH dobio oko 56 odsto glasova, a još ubedljivija pobeda zabeležena je u Banjaluci, gde 65 odsto ima Dodik, a Ivanić 33 odsto – saopštio je Radovan Kovačević!

Na osnovu 72,60 odsto obrađenih biračkih mesta ima Dodik 56 odsto glasova, dodao je Kovačević. Dodik je dobio 256.000 glasova, a Ivanić 200.000, naveo je portparol SNSD.

Prema rečima Kovačevića, protivkandidat Mladen Ivanić ima oko 40 odsto glasova. Kovačević je zahvalio i čestitao svim građanima koji su izašli na izbore I glasali za kandidate SNSD, s obzirom na to da je ovo, kako je rekao, bila jedna od najprljavjih kampanja.

Velika izlaznost grđana je zabeležena u Banjaluci I to u gradskom području.

Prema poslednjim nezvaničnim informacijama do 19 časova na 70 odsto biračkih mesta u Banjaluci izlaznost je bila 59,8 odsto, što je značajno više nego pre četiri godine.

Inače, izlaznost zabeležena u Republici Srpskoj je znatno veća u odnosu na izlaznost u Federaciji BiH.

Predsednik SNSD i kandidat za srpskog člana Predsedništva BiH Milorad Dodik na glasanje u Dom kulture Laktaši jutros je došao vidno raspoložen i tom prilikom odučio da zabavi sve prisutne, a detaljnije o tome pročitajte OVDE.

Predizborna tišina počela je juče u 7:00 sati. Građani BiH biraju članove Predsedništva BiH, predstavnike za Predstavnički dom BiH, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, Predsednika i Potpredsednika Republike Srpske, i predstavnike za Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i predstavnike za Skupštine kantona u Federaciji BiH.

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …