Home / AKTUELNO / DOKLE SMO TO STIGLI!? Komšija poklonio siromašnoj porodici kravu, deca plakala od sreće!

DOKLE SMO TO STIGLI!? Komšija poklonio siromašnoj porodici kravu, deca plakala od sreće!

502

Milorad Jurković, stolar i humanitarac iz Rakovca, promenio je živote trinaestoro Savanovića iz zaseoka Pejići, u Republici Srpskoj. On je u nedelju prešao 700 kilometara da bi im poklonio ono za čime su žudeli – jednu običnu kravu.

Jurković, poznatiji kao stolar Mile, kaže da se još davno upoznao sa porodicom koja ima deset mališana, te da ih je jednom posetio i odneo im stolicu za hranjenje beba, koje inače pravi i poklanja novopečenim roditeljima.

– Tada sam video da teško žive, ali da se hrabro bore. Željko, otac, nikada nikome ne kuka da mu nešto treba, ali nema posao, radi kao sezonac.

Deca su me oduševila. Kada sam pričao sa njima, niko nije želeo kompjuter ili mobilni telefon, nego kravu, da imaju mleka – priča Mile.

Kako kaže, nakon nekoliko meseci pozvao ih je da pita kako su, a tada je saznao i da nisu dobili kravu.

Mile je ubrzo uz pomoć dobrih ljudi sakupio novac za kravu i u nedelju prvo otišao u Prijedor, gde ju je kupio, a zatim ju je i dovezao u dom Savanovića.

– To je za njih bila velika sreća, deca trče okolo, svi viču: „Stigla krava“.

Ta krava će im mnogo pomoći, dnevno će imati desetak litara mleka, što im je dovoljno, a ako budu dovodili bika, mogu da dobiju i tele – kaže Mile i dodaje da su Savanovići za dolazak krave spremili i štalu i seno.

(ALO)

Check Also

PALA ODLUKA: OD FEBRUARA OBAVEZNA VAKCINACIJA

Austrijski parlament usvojio je večeras odluku o uvođenju obavezne vakcinacije. Doris Bures, druga predsednica Nacionalnog …