Home / AKTUELNO / Donald Tramp novi predsednik Amerike: Od danas počinje Novi svetski poredak!

Donald Tramp novi predsednik Amerike: Od danas počinje Novi svetski poredak!

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp izabran je za 45. američkog predsednika, a dužnost će preuzeti 20. januara 2017. godine.
500
Tramp je premašio magičnu granicu od 270 elektorskih glasova na izborima i pobedio u duelu sa kandidatkinjom Demokratske partije Hilari Klinton.

Čovek koji u svojoj biografiji ima titule milijardera, televizijskog producenta, rijaliti zvezde u 71. godini će preuzeti mesto predsednika SAD od Baraka Obame, koji je u kabinetu proveo dva mandata.

Tramp je doneo povratak Republikanskoj partiji na vrhovnu poziciju u sistemu vlasti, posle osam godina “opozicionog staža“ za vreme Obamine vladavine.

Tramp: Neću vas izneveriti, uradiću sjajan posao

Donald Tramp obratio se naciji nakon proglašenja pobede na predsedničkim izborima i zahvalio se svima koji su mu pomogli na “teškom putu”.

On se obratio “milionima žena i muškaraca koji vole svoju zemlju“ i rekao kako je tu kako bi ujedinio Ameriku.

“Ovo je bila, kako kažu, istorijska kampanja. Ali da bi bilo istorijski, moraš da uradiš dobar posao i obećavam vam da vas nećemo izneveriti. Uradićemo sjajan posao“, naglasio je pobednik predsedničkih izbora.

“Obnovićemo američki san. Vidim ogroman potencijal u ovoj zemlji. Sada će svaki čovek moći da shvati kakav potencijal ima. Obnovićemo puteve, mostove, škole, bolnice“, rekao je Tramp.

On je naveo da je u toku poslednjih 18 meseci upoznao mnogo veterana, i da će država napokon povesti računa o njima.

“Imamo i ekonomski plan, potrudićemo se da sarađujemo sa drugim zemljama. Amerika se neće zadovoljit ni sa čim manjim od najboljeg“, naglasio je Donald Tramp.

Tramp se zahvalio svojoj porodici, roditeljima, braći, sestrama, supruzi i deci.

“Volim vas i hvala vam, Sve ovo je bilo teško, teška je ova politička svtvar“, rekao je Tramp.

On se takođe zahvalio rivalki Hilari Klinton zbog njenog truda i rada.

Pens: Istorijska noć, Amerika izabrala šampiona

Kandidat Donalda Trampa za potpredsenika Majk Pens rekao je da je Amerika “iazbrala šampiona“.

“Ovo je istorijska noć u kojoj je Amerika izabrala svog šampiona. Teško mi je da izrazim kolika će biti privilegija biti potpredsednik SAD. Zahvaljujem Bogu i svojoj porodici, ne bih ovde bio bez njih“, naveo je Pens.

On se zahvalio američkom narodu koji mu je dao priliku sa služi, a zahvalio se i Donaldu Trampu čije će liderstvo “učiniti Ameriku ponovo velikom“.

(B92)

Check Also

UDARNO! SPECIJALCI ROSU SA OKLOPNJACIMA KRENULI NA SRBE? (VIDEO)

Nove jedinice tzv. ROSU krenule su večeras ka administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje. Oklopna vozila …