Home / AKTUELNO / DONELI SU ODLUKU! NEVAKCINISANI VIŠE NEĆE MOĆI NI U AUTOBUS, NOVE MERE OD OVE NEDELjE NA SNAZI!

DONELI SU ODLUKU! NEVAKCINISANI VIŠE NEĆE MOĆI NI U AUTOBUS, NOVE MERE OD OVE NEDELjE NA SNAZI!

Najnovije mere stupaju na snagu već danas, budući da je pandemija koronavirusa u mnogim zemljama daleko od kraja.

Pandemija koronavirusa i dalje izaziva ogromne probleme širom sveta, pa tako i u Italiji, gde su od danas na snazi strože mere u borbi protiv širenja opake zaraze koje podrazumevaju drastično pogoršanje položaja nevakcinisanih građana.

Naime, oni koji nisu primili cepivo protiv KOVIDA-19 više neće moći da ulaze ni u javni prevoz, budući da će im biti potrebna KOVID potvrda sa podacima o vakcinaciji. Osim toga, samo oni koji su se cepili ili preboleli koronu mogu da jedu u restoranima, da idu u bioskop, izlaze u klubove i gledaju fudbalske utakmice na stadionima.

Vlada premijera Marija Dragija donela je nova pravila krajem novembra, a ona će ostati na snazi do 15. januara.

Pravila se odnose i na korišćenje javnog prevoza i boravak u hotelima. Na primer, dosad su putnici koji putuju vozom na dalje relacije morali da pokažu da su se vakcinisali, preboleli KOVID-19 ili negativan test na koronavirus. Od ponedjeljka će “zelena potvrda” biti potrebna i za vožnju podzemnom železnicom, autobusima i vozovima u međugradskom prevozu – prenose italijanski mediji.

Mere se ne odnose i na decu mlađu od 12 godina jer ona još ne mogu da se vakcinišu. Međutimm, prema vladinim planovima, cepljenje najmlađih moglo bi da počne već 15. decembra. U skladu s tim, italijanski medicinski regulator već je odobrio cepivo Fajzer-Bajontek u manjoj količini za decu od pet do 11 godina.

Od 15. decembra će početii obavezna vakcinacija školskog osoblja, policajaca i vojnika.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …