Home / TEMA DANA / ŠTA SE TO DEŠAVA U JUŽNOJ KOREJI? VAKCINISANIH 83%, A ŠOKANTNI EPIDEMIOLOŠKI REZULTATI!!

ŠTA SE TO DEŠAVA U JUŽNOJ KOREJI? VAKCINISANIH 83%, A ŠOKANTNI EPIDEMIOLOŠKI REZULTATI!!

Prema NY Post-u Južna Koreja se nosi s rekordnim brojem slučajeva infekcija kovid-19 i smrtnih slučajeva.

Prema Korejskoj agenciji za kontrolu i prevenciju bolesti, u poslednja 24 sata zabeležene su 5352 nove infekcije kovid-a i 70 smrtnih slučajeva, i to su rekordi za zemlju u gotovo dve godine dugoj epidemiji.

Broj umrlih od kovid-a u Južnoj Koreji sada je dosegao 3809, a broj novih slučajeva dnevno prelazi 5000 .

Južna Koreja je u subotu izvestila o sumnjivim slučajevima visokopatogenog ptičjeg gripa na lokalnoj farmi jaja. Zabrinjavajuće brojke dolaze uprkos visokoj stopi vakcinisanja i raširenom poštovanju politike nošenja maski među Južnokorejcima.

Južna Koreja ima stopu vakcinisanosti od oko 83 posto, prenosi Rojters , citirajući podatke nacionalnog Ministarstva zdravlja.

Maske su bile obavezne u gusto naseljenom glavnom gradu Seulu veći dio godine, a nedavna Galupova anketa pokazala je da 27 posto Južnokorejaca očekuje da će nositi maske neograničeno, čak i ako opasnost od kovid-a nestane.

Sve veći broj smrtnih slučajeva i pojava omikronske varijante naveli su južnokorejske političare da uvedu stroge nove mere. Okupljanje sedam ili više ljudi biće zabranjeno u Seulu i okolnim prenosi AP.

Južna Koreja će takođe zahtevati od svih međunarodnih posetioca koji stignu u sledeće dve nedelje da budu u karantinu najmanje 10 dana, a zabranila je posete stranih turista iz devet afričkih zemalja na izvoru izbijanja omikrona, uključujući Južnu Afriku i Nigeriju.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …