Home / TEMA DANA / AKO SE OVO DOGODI RUSIJA ZVANIČNO ULAZI U RAT RAT! CNN: AMERIKA ISKLJUČUJE RUSIJU IZ SVIFT-a?!

AKO SE OVO DOGODI RUSIJA ZVANIČNO ULAZI U RAT RAT! CNN: AMERIKA ISKLJUČUJE RUSIJU IZ SVIFT-a?!

Zvaničnici SAD razmatraju uvođenje sankcija Rusiji zbog situacije oko Ukrajine, javlja televizija Si-En-En.

Prema njenim izvorima, nove sankcije će, navodno, dotaći članove iz bliskog okruženja predsednika Rusije Vladimira Putina, proizvođače energenata iz Rusije, kao i moguće isključivanje zemlje iz sistema SVIFT (međunarodni međubankarski sistem za prenos informacija i obavljanje plaćanja).

Američki zvaničnici su naveli da nije doneta konačna odluka po pitanju sankcija i njihovim rokovima i da administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena vodi pregovore sa evropskim partnerima na temu koordinacije akcija.

Izvori tvrde da je reč i o ekonomskim sankcijama koje će, pretpostavlja se, biti usmerene na nekoliko sektora i na ruske banke i proizvođače energenata.

Visoki zvaničnik američke administracije je izjavio da se po ovom pitanju vodi ozbiljna rasprava o uskraćivanju ruskim proizvođačima energenata pristupa tržištima u slučaju „invazije na Ukrajinu“. U skladu sa informacijom zvaničnika, verovatno će i suvereni dug Rusije biti pod sankcijama.

Američka strana je izrazila zabrinutost da bi Rusija mogla da preduzme iste mere protiv bilo kog poteza SAD ili njenih saveznika, napominje Si-En-En.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …