Home / AKTUELNO / Došla poruka iz Londona, traže da optužimo Ruse..

Došla poruka iz Londona, traže da optužimo Ruse..

Velika Britanija je diplomatskim kanalima prenela poruku Vladi Srbije koja praktično znači da za to optuži Rusku Federaciju, pišu današnje “Novosti”.

List navodi da je Britanija diplomatskim kanalima prenela poruku Vladi Srbije da bi i Srbija trebalo nedvosmisleno da osudi trovanje Sergeja Skripalja.

Ta očekivanja, pišu dalje “Novosti”, dolaze u trenutku kada “bukti diplomatski rat” između Zapada i Moskve zbog trovanja nekadašnjeg ruskog špijuna, a dok Beograd istovremeno vodi žestoku bitku da Priština ispoštuje svoj potpis na Briselskom sporazumu i konačno formira Zajednicu srpskih opština.

Na taj način se Srbija, ocenjuju “Novosti”, posle zahteva EU da se pridruži sankcijama protiv Kremlja, ponovo uvlači u “globalno nadvlačenje konopca između velikih sila”, sa nedvosmislenim očekivanjima da se javno osudi Moskvu za zločin u Solzberiju, u kojem njena uloga uopšte nije rasvetljena.

Da se od Srbije traži da se izjasni o slučaju Skriplaj juče je u vestima TV Prve govorio i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. On je rekao da u svetu bukti ne hladni, već ledeni rat i da se od Srbije traži da se izjasni o tom slučaju.

(Tanjug,Novosti.rs)

Check Also

MEDIJI OVO KRIJU- U NORVEŠKOJ PREMINULE 23 OSOBE NAKON PRIMANJA VAKCINE „FAJZER-BIONTEK“!

U Norveškoj preminulo je 23 osobe nakon primanja vakcine američke kopmpanije „Fajzer“ i nemačkog startapa …