Home / AKTUELNO / DRAMA NA SENJAKU: ŽENU I DETE IZBACUJU NA ULICU! HOĆE DA USPAVAJU I PSA PORODICE, a oni poručuju -SAMO PREKO NAS MRTVIH! (LIVESTREAM)

DRAMA NA SENJAKU: ŽENU I DETE IZBACUJU NA ULICU! HOĆE DA USPAVAJU I PSA PORODICE, a oni poručuju -SAMO PREKO NAS MRTVIH! (LIVESTREAM)

Danas u ulici Koste Glavinića na Senjaku oduzimaju kuću Beograđanki Julijani Vasić, kako ona tvrdi, na ime tuđeg duga!
500
Izvršitelj ne odustaje, porodica i prijatelji brane kuću životima!

Problem Julijane Vasić, zbog kog ostaje bez krova nad glavom, jeste taj što je kuća u kojoj sa sinom živi već 15 godina ostala registrovana na ime njene svekrve Radmile, iako de fakto pripada Julijaninom bratu.

Kako je Radmila imala dug od 10.000 evra, na račun tog duga izvršitelji su joj zakucali na vrata, i kuću od preko 100 kvadrata, koja vredi najmanje 120.000 evra – prodali za 30.000 evra!

Ona je za medije tvrdila i da je ceo problem oko kuće njenog muža oterao u grob, a sada će ostaviti nju na ulici. Izvršitelji su stigli na njena vrata danas oko 11h!

Ovde je izvršeno je krivično delo jer je kuća trećeg lica prodata na licitaciji. Iako je izvršitelj mogao da stavi administrativnu zabranu na penziju dužnika, on je odlučio da pleni nepokretnost vlasnika koji nema veze sa dugom – kažu u “Inicijativi za ukidanje privatnih izvršitelja”.

Iseljenje ove nesrećne porodice bilo je zakazano za danas u 11h. Do njega još nije došlo!

– Izvršiteljka misli da je iznad zakona, misli da je jaka kao crna zemlja! Mislila je da će lako dobiti dobru parcelu na Senjaku!

Ona nije sačekala ni zaključak Osnovnog suda o tome ko je vlasnik – kaže Julijana.

– Privatna izvršiteljka neće da razgovara sa nama, mi smo “treća zainteresovana lica” – kaže ona. Julijana kaže da izvršiteljka mora da izgubi licencu, i da nije proverila da ovde postoji i ugovor o poklonu, i da je baka čiji je dug izazvao probleme, poklonila kuću unuku.

– Bila sam i kod predsednika republike, i oni će se žaliti, ta osoba više ne sme da radi – kaž Julijana za izvršiteljku koja vodi slučaj.

Izvršitelj neće da odgovara na pitanja okupljenih građana, ali ni na pitanja reportera Espresa.

– Zakon mi zabranjuje da pričam, ovo je poslovna tajna – kaže izvršiteljka.

Ona insistira na ulaz po svaku cenu, saznaje Espreso, a pominje se da će doći i veterinar da uspava psa porodice!

Tu je i desetak policajaca, izveštava naš reporter. Stigao je i kamion za selidbe. Izvršiteljka sve vreme insistira da policija napravi čistac i otera ljude, kaže naš izvor.

Ipak, ona se kasnije sklonila u obližnji restoran i čeka.

Porodica kaže da neće dozvoliti iseljenje uz komentar “samo preko nas mrtvih” !

Policija upozorava da niko nema pravo da ometa rad organa! Komšije i prijatelji sprečavaju izvršenje.

– Napravićemo živi zid – kažu oni za Espreso!

Inače, Igor Jakšić tvrdi da se privatni izvršitelj oglušio o odluku sudu da vlasnik nekretnine nije i nosilac duga koji se ovde naplaćuje! On kaže da ovde imamo više krivičnih dela.

– Privatni izvršitelj je izvršio i PREVARU lica koje je na licitaciji kupilo ovu nekretninu, on nije izvršio sva pravna sredstva za naplatu duga, nije stavio administrativnu zabranu na penziju… – kaže Jakšić iz Inicijative za ukidanje privatnih izvršitelja.

– Kršimo ovim mnogo međunarodnih prava, ne znam kakva je ovo država, niko ne sme da se iseli na ulicu usred februara – kaže on.

– 2001. godine sam kupio ovaj stan, i tu živi moja sestra sa sinom godinama. Oni sad hoće da naplate dug od Radmile, koja nije vlasnica, već ja! Uzimaju ono što nije njihovo – kaže brat Julijane, koji je vlasnik stana.

Pogledajte video:


(Espreso.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …