Home / AKTUELNO / DRAMATIČAN SNIMAK KAKO SU IRANSKI KOMANDOSI NAORUŽANI DO ZUBA UPALI NA BRITANSKI BROD (VIDEO)

DRAMATIČAN SNIMAK KAKO SU IRANSKI KOMANDOSI NAORUŽANI DO ZUBA UPALI NA BRITANSKI BROD (VIDEO)

Iranski mediji objavili su novi dramatičan snimak na kojem se vidi kako je izvršen napad na britanski tanker „Stena impero“.

Iranski zvaničnici su potvrdili da su zaplenili britanski brod u znak odmazde zbog incidenta kod Gibraltara kada su britanski marinci zadržali iranski tanker pun nafte.

Na novoobjavljenom snimku zaplene britanskog tankera vidi se kako se iranski komandosi sa fantomkama i vojnim uniformama, naoružani do zuba spuštaju konopcima iz helikoptera na brod u Ormuskom moreuzu.

Najviši britanski vojni zvaničnici su pozvali vladu da pošalje marince u Persijski zaliv zbog zabrinutosti za bezbednost britanskih brodova u regionu.

Ova zaplena britanskog broda izazvala je osude iz Velike Britanije i njenih evropskih saveznika koji i dalje pozivaju na deeskalaciju tenzija u tom strateški važnom prolazu u oblasti Persijskog zaliva.

U međuvremenu je šef lučke uprave u provinciji Hormozgan Alahmorad Afifipur, gde je usidren brod, rekao da su članovi posade britanskog tankera na bezbednom.

– Svih 23 članova posade je bezbedno i dobrog su zdravstvenog stanja – rekao je Afifipur državnoj televiziji.

Pogledajte video:

Check Also

POLOVNJACI U SRBIJI POSKUPLJUJU NAJMANJE 30 ODSTO! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Polovni automobili u Srbiji ovoga proleća poskupeće najmanje 30 odsto, kažu stručnjaci. Razloga je više, …