Home / AKTUELNO / NA POMOLU SVETSKI KONFLIKT?! PUTIN: KONFRONTACIJA AMERIKE I IRANA ZABRINJAVAJUĆA..

NA POMOLU SVETSKI KONFLIKT?! PUTIN: KONFRONTACIJA AMERIKE I IRANA ZABRINJAVAJUĆA..

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je konfrontacija Sjedinjenih Američkih Država i Irana zabrinjavajuća, jer se odvija u blizini granica sa Rusijom i može destabilizovati situaciju oko Irana.

„To nas veoma uznemirava, jer se događa u blizini naših granica. To može destabilizovati situaciju oko Irana, uticati na neke zemlje sa kojima imamo vrlo bliske odnose, uzrokuje dodatne talase izbeglica u velikom broju, može naneti značajnu štetu globalnoj ekonomiji i svetskoj energetici“, objasnio je Putin.

Ruski lider je naglasio i da bi Rusija pozdravila svaki korak kojim bi izašli jedan drugom u susret Vašington i Teheran.

Oliver Stoun nazvao Putina mirotvorcem

Američki reditelj Oliver Stoun nazvao je ruskog predsednika Vladimira Putina optimistom i mirotvorcem, a ruski lider se složio sa takvom ocenom.

Govoreći u intervjuu američkom reditelju o situaciji u svetu, Putin je napomenuo da se od njegovog poslednjeg razgovora sa Sounom ona, „nažalost nije poboljšala, tako da nema čemu da se raduje“.

Predsednik Rusije je skrenuo pažnju Stouna na trenutnu situaciju oko Irana, Venecuele i Severne Koreje, koja se „takođe malo pogoršala“, na trgovinske ratove i niz drugih problema.

„Sa druge strane, mi se osećamo spokojno i uvereno. Mi nemamo problema“, istakao je Putin.

„Oduvek ste bili optimista“, ocenio je Stoun, na šta je Putin odgovorio: „Istina“.

„I Vi ste mirotvorac“, nastavio je reditelj.

„Apsolutno tačno“, složio se Putin.

(rs.sputniknews.com)

Check Also

CRNA GORA PRED BANKROTOM, NE MOŽE DA VRATI DUG KINI- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Kineski kredit koji je Crna Gora uzela za izgradnju dela autoputa Bar-Boljare  u ovom trnutku ona …