Home / AKTUELNO / Đukanović iz SNS-a: Ne smeta mi Ana Brnabić, ali se sebe gadim što ću morati da glasam za Ružića..

Đukanović iz SNS-a: Ne smeta mi Ana Brnabić, ali se sebe gadim što ću morati da glasam za Ružića..

vladimir- djukanovic

Poslanik SNS Vladimir Đukanović je na sastanku s Aleksandrom Vučićem oštro protestovao zbog dogovora da se Branko Ružić vrati u Vladu, piše “Blic”.

Kako navodi, na kraju dvočasovnog sastanka na kojem je Vučić ubeđivao naprednjake da podrže izbor Ane Brnabić u parlamentu, Đukanović se javio za reč i rekao da nema ništa protiv buduće premijerke, ali da ima primedbe na dogovor koji su o budućoj vladi napravili SNS i SPS.

“Đukanović je ustao i rekao da je imenovanje Branka Ružića za ministra državne uprave i lokalne samouprave katastrofa, da on to ne podržava, kao i da se sam sebe gadi što će morati da glasa za potpredsednika SPS kao novog ministra”, navodi izvor “Blica” koji je bio na sastanku.

Sagovornik “Blica” kaže da Đukanović smatra da socijalisti nisu učinili dovoljno kada je reč o kampanji za predsedničke izbore, a kao primer je posebno istakao pojedine beogradske opštine u kojima su članovi socijalista navodno lobirali da njihovi članovi i simpatizeri glasaju za Ljubišu Belog Preletačevića i Vuka Jeremića.

“Zbog takvog odnosa, Đukanović se požalio i na deo dogovora po kojem socijaisti dobijaju jedan resor više. Rekao je da mu je krivo, da smatra da nije bilo potrebe za tim”, navodi izvor “Blica” i dodaje da je Đukanovićev kratak govor naišao na odobravanje većine njegovih kolega.

Takođe dodaje da je lider naprednjaka Vučić saslušao Đukanovića i rekao mu da razume primedbe, da mu je drago što otvoreno pričaju, ali da ne mogu oni kao stranka da se mešaju u kadrovska rešenja socijalista.

Đukanović nije odgovarao na pozive i poruke “Blica”, a list navodi da ni od Branka Ružića nije uspeo da dobije odgovor na pitanje da li ga ovakav stav Đukanovića iznenađuje.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …