Home / AKTUELNO / DVERI UPOZORAVAJU: Sulejman Ugljanin želi da izazove HAOS u SRBIJI!

DVERI UPOZORAVAJU: Sulejman Ugljanin želi da izazove HAOS u SRBIJI!

bosko-obradovic- dveri

Opet je Sulejman Ugljanin pokušao secesionističkim izjavama da popravi svoj poljuljani rejting. Ovaj političar na zalasku karijere, dugo godina pravi veliku štetu i unosi nemir u državu Srbiju oglašavajući se određenim datumima i tumačeći istorijske događaje na jedan krajnje politikantski način.

Ovog puta je za povod izabrao stogodišnji „jubilej“ Sjeničke deklaracije“.

Sjenička deklaracija je navodno označavala tendenciju „sandžačkih“ muslimana da „Sandžak“ pripoje Bosni i Hercegovini, koja je tada bila pod Austrougraskom ili da dobije svoju samoupravu.

Iako u svojim istorijskim dokumentima ima problema sa naučnim faktima on ne posustaje u izazivanju incidenata i stvaranju smutnje u bošnjačkom i srpskom narodu.

Posle dobro iščitanog teksta sporne deklaracije, za koju ne znamo ko je sastavio, a koju je pre 100 godina potpisalo desetak građana islamske veroispovesti, izdvaja se nekoliko spornih činjenica.

Neozbiljnost i nelegitimnost ovog dokumenta nazvanog „Sjenička deklaracija“, dokazuje nemogućnost utvrđivanja datuma održavanja iste. Vrlo je neozboljno da se u 20. veku ne zna datum održavanja nekog skupa koji pretenduje da bude zvaničan i za nekoga obavezujući.

U tekstu je navedeno da su Konferenciji prisustvovali predstavnici deset, odnosno dvanaest srezova.

Kako to da među njima nema nijednog Srbina i kakav onda oni legitimitet imaju? Koga predstavljaju i u čije ime nastupaju? Ako su predstavnici svih građana onda nam treba dokaz da se i Srbi slažu sa njihovim prisustvom ovom skupu i odlukama koje su tada doneli.

Svaki budući predstavnik vlasti Srbije ili Crne Gore koji bi ovaj dokument uzeo u razmatranje morao bi da se smatra izdajnikom koji narušava Ustav svoje zemlje i za taj čin bi mu se moralo suditi.

Dobro bi bilo da savremeni zagovornici „Države Sandžak“ i „Autonomije Sandžak“ jasno izgovore o kom se ovde sandžaku u ovoj „Deklaraciji“ govori, Sjeničkom, Novopazarskom ili Pljevaljskom?

Mi koji još nismo videli originalni dokument sa pečatima, potpisima, zavodnim ili delovodnim brojevima prinuđeni smo da i dalje na ovo gledamo kao na stvar mašte ili imaginacije.

OO Srpskogpokreta DveriPrijepolje

 

 

Check Also

EVROPA POSTAVILA KLOPKU ZBOG KOJE ĆE HRVATSKA NESTATI!? EVO O ČEMU JE REČ!

Oni koji odlaze iz Hrvatske kao razloge najčešće navode nemogućnost pronalaska posla ili nezadovoljstvo poslom …