Home / AKTUELNO / Evo šta su radili radnici iz socijalnog dok je muž ubijao ženu: I zašto tamo nema obezbeđenja?!

Evo šta su radili radnici iz socijalnog dok je muž ubijao ženu: I zašto tamo nema obezbeđenja?!

Pitanje koje se nadvilo nad Srbijom – Ko je kriv za zločin koji se dogodio u Centru za socijalan rad, zapravo, kako je uopšte moguće da se u ustanovi tog tipa dogodi ubistvo?
500
Povodom horora koji se dogodio u pomenutoj ustanovi na Novom Beogradu, odnosno, slučaja u kojem je Dejan Lovrić mermernim kamenom ubio suprugu Olgu udarcem u glavu, a potom počinio samoubistvo, kontaktirali smo s Vesnom Stanojević iz Sigurne kuće.

Njene reči ukopale su nas na mestu, a verujemo da će i vas.

– Moguće je da se dogodi ubistvo, a moglo je i više puta pre toga – kaže Vesna Stanojević za naš portal.

Radi se o tome, kako ona kaže, da ta ustanova uopšte nema obezbeđenje, a po logici bi trebalo da ima jedno od najjačih obezbeđenja kada su državne ustanove u Srbiji u pitanju.

– Tamo nema obezbeđenja! To nisu kontrolisani uslovi. Ubistvo, niti bilo koji zločin nikada ne bi mogli da se dogode da postoji obezbeđenje – kaže Stanojević i nastavlja sa pričom o ovom strašnom slučaju.

– Ispada da niko nije pomogao toj ženi. Svi su bili iza zatvorenih vrata u Socijalnom dok se događalo ubistvo. Niko nije izašao da pomogne. A to je njihov posao! Njihov posao je da štite od nasilnika. Niko nije uradio to što treba – kaže Vesna.

Ona ističe da je van pameti to što se događa u našem sistemu. Tačnije, da nadležni bukvalno na silu teraju žene i decu da se viđaju sa nasilnicima koji su im od života napravili pakao.

– Iz Sigurne kuće teraju žene koje su pobegle od tih muškaraca da se ponovo viđaju sa njima! Teraju žene koje su i dalje u modricama da idu da se mire i sastaju sa tim koji im je napravio te modrice.

– Teraju decu koja su zlostavljanja da se suočavaju sa svim ponovo, da sve ponovo proživljavaju, da se susreću sa nasilnikom koji ih je maltretirao. To je van pameti! – kaže Vesna Stanojević.

Ona ističe da Socijalni rad kao da poručuje – “Oprostite im za nasilje”.

– Oni kao da hoće da pomire nasilnike i žrtvu. Kao da hoće da kažu – bilo je šta je bilo, oprostite im, to je prošlo. Osuđujemo nasilje, to je i njihov posao, a oni kao da ga podržavaju – govori Vesna besnim glasom.

Nada se da će ovaj slučaj da utiče na celu Srbiju.

– Iskreno se nadam da će ovo nešto da promeni. Ovo mora da promeni stanje u Srbiji! Ovo je strašno, institucije su tu da procene situaciju, a evo šta se desilo – kaže ona za kraj razgovora i dodaje da se sada čeka da se vidi šta će da uradi Ministarstvo.

Podsetimo, Milan je imao zakazani kontrolisani sastanak sa bivšom suprugom Olgom u Centru za socijalni rad. On je parkirao automobil ispred Centra, ušao u hol gde je sačekao Olgu, a kada je došla Milan ju je, naočigled njihovo troje dece, napao i snažnim udarcem kamenom u glavu ubio.

Milan je odležao dve godine u zatvoru zbog zlostavljanja žene i dece.

(M.Č[email protected]@telegraf.rs)

Check Also

RUSKI EKSPERT OTKRIO: RAT RUSIJE I ZAPADA JE NEIZBEŽAN- RUSIJA IMA ORUŽJE I SPREMNA JE

Otvoreni vojni sukob između Rusije i kolektivnog Zapada je već neizbežan. Ovo je u intervjuu …