Home / AKTUELNO / Evo šta znači Rogozinovo upozorenje: “Ako hoćete u EU, dobićete ono što je sada u Kelnu”

Evo šta znači Rogozinovo upozorenje: “Ako hoćete u EU, dobićete ono što je sada u Kelnu”

500

Potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin rekao je danas da Srbija mora da bude oprezna kada je reč o harmonizaciji svoje spoljne politike sa EU, jer bi u suprotnom mogla da bude suočena sa situacijom “Keln 2”.

Rogozin je na ovaj način odgovorio na pitanje novinara kako gleda na to što je Srbija nedavno otvorila prva pregovaračka poglavlja sa EU i što se od Srbije traži da uskladi svoju spoljnu politiku sa Unijom, što uključuje i zahteve za uvođenje sankcija Rusiji.

Aludirajući na napade migranata na žene u Kelnu tokom novogodišnje noći, što je izazvalo šok i burne reakcije u Nemačkoj, Rogozin je rekao: “Došljaci će se osećati kao gazde, a žene će se plašiti da izađu na ulicu”.
On je rekao da se ne slaže sa tim da je EU idealna tvorevina.

“Ništa gore nema od briselske birokratije. Ona je gora i od sovjetske. A pravila njihovog života su takva da uništavaju nacionalni identitet”, rekao je Rogozin, koji je četiri godine bio predstavnik Rusije pri NATO i živeo u Briselu.

On je kazao da ne želi da se “suprotstavlja vektorima snaga u Srbiji”, već da iznosi svoju tačku gledišta.

(Blic)

Check Also

CICIPAS: NAPUSTIO JE TEREN SA DVA SETA ZAOSTATKA I NE ZNAM ŠTA SE DESILO TAMO, ALI VRATIO SE ODJEDNOM KAO POTPUNO DRUGAČIJI IGRAČ!

Stefanos Cicipas bio je, očekivano, vrlo razočaran ishodom finala Rolan Garosa u kom je vodio …