Home / AKTUELNO / EVROPSKI PARLAMENT KAZNIO MAĐARSKU- ORBAN OTKRIO TAJNI PLAN: Brisel želi da pošalje vojnike koji će pustiti migrante u našu zemlju!

EVROPSKI PARLAMENT KAZNIO MAĐARSKU- ORBAN OTKRIO TAJNI PLAN: Brisel želi da pošalje vojnike koji će pustiti migrante u našu zemlju!

Mađarski premijer Viktor Orban danas je izjavio da Evropska unija nastoji da Mađarskoj oduzme pravo da štiti sopstvene granice.

– Oni žele da iz Brisela ovamo pošalju plaćene vojnike koji će puštati migrante (u Mađarsku) – rekao je Orban za državni „Košut radio“, prenosi MTI.

U vezi sa izveštajem evropske poslanice iz Holandije Judit Sargentini koji je Evropski parlament usvojio u sredu, Orban je kazao da disciplinski proces pokrenut tim izveštajem ne predstavlja „nikakvu opasnost“ po Mađarsku.

Po Orbanovom mišljenju, izveštaj je motivisan „ultimatumom“ Evropi koji je nemačka kancelarka Angela Merkel iznela na sastanku s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, po kojem bi zemlje koje se nalaze na obodu evropskog bloka trebalo da se odreknu nekih od nadležnosti u kontroli granice i predaju ih Briselu.

– Plan je da, ukoliko ne mogu da prisile Mađarsku da primi migrante, oni će zemlji oduzeti pravo na kontrolu sopstvenih granica. Oni žele da žigošu Mađarsku i žele da oslabe otpor Mađarske – poručio je Orban.

Rojters je preneo da je on u istom intervjuu naveo da će mađarska vlada u ponedeljak doneti odluku o pravnim koracima koje će preduzeti kako bi se suprotstavila odluci Evropskog parlamenta o pokretanju kaznene procedure protiv Budimpešte zbog omalovažavanja demokratskih standarda EU.

Orban je kazao da očekuje „ozbiljnu pravnu debatu“ u vezi s ovom odlukom.

Podseća se da je Evropski parlament u sredu izglasao sankcije Mađarskoj zbog omalovažavanja pravila EU u pogledu demokratije, građanskih prava i korupcije.

(Tanjug)

Check Also

IZ NEMAČKE STIGLA PORUKA: NOVE GRANICE NA BALKANU SU OPASAN PROJEKAT

Nemački državni sekretar za Evropu Mihael Rot izjavio da je “crtanje” novih granica “opasan put” …