Home / AKTUELNO / EVROPU TRESU MASOVNE DEMONSTRACIJE (VIDEO)

EVROPU TRESU MASOVNE DEMONSTRACIJE (VIDEO)

Ovog vikenda vlast u Velikoj Britaniji potresle su masovne demonstracije protiv korona diktature. Uskršnje dane (po Gregorijanskom kalendaru), narod je iskoristio da pokaže „zube“ režimu u borbi za slobodu.

Slična situacija je i u Nemačkoj gde se protestuje već dva dana, a samo u Štutgartu se juče i danas okupilo oko 100.000 ljudi (bez maske).

Britanska policija je danas saopštila da je uhapsila u Londonu 107 demonstranata.

Inače, masovni protesti se održavaju pod parolom „Ukinite zakon“, kojim britanska vlada pokušava da drastično poveća ovlašćenja policiji tokom mirnih protesta (da može narodu da radi šta hoće i ne odgovara nikad).

Zbog sličnog Zakona su i Francuzi napravili pobunu,  jer Makronov režim mesecima pokušava da progura skandalozan Zakon po kome će narodu biti zabranjeno da snima i fotografiše policajce, a sve u cilju da bi se zataškala krivična dela i represija koju vrše nad narodom poslednjih meseci tokom korona diktature. Bez snimaka i fotografija (ako ih i bude sud po novom Zakonu ne bi mogao da ih prizna kao dokaz) niko od policajaca ne bi odgovarao, ma šta uradio narodu.

U Britaniji je jedan broj demonstranata ušao u sukob sa policijom tokom protesta, pa su uhapšeni pod optužbom za „nasilničko ponašanje, napad na policajce i kršenje propisa usvojenih radi suzbijanja koronavirusa“, navela je policija.

Policija je dodala da je deset njenih pripadnika povređeno, ali niko teže.

Nedavni protest zbog novog zakona u Bristolu, na jugozapadu Engleske, pretvorio se u nemire, u kojima je povređeno nekoliko policajaca i zapaljeno više policijskih vozila.

Pitanje prekoračenja ovlašćenja britanske policije otvoreno je u javnosti nedavno, nakon hladnokrvnog ubistva Sare Everard za koje je osumnjičen policajac, a potom žestokog napada bezbednosnih snaga na žene koje su protestovale zbog mučki ubijene devojke.

Inače, Sara nije ubijena na protestu, već od strane policajca koji je zloupotrebio uniformu da namami žrtvu na ulici, a žene su mirno protestovale zbog uličnog nasilja nad ženama koje vrše čak i policajci. I zato ih je prebila policija koja sada traži veća ovlašćenja…

(mediji)

Check Also

SNIMAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: POGLEDAJTE ŠTA MONSTRUM RADI NA SAHRANI ĐOKIĆA (VIDEO)

Goran Džonić stajao je u pozadini. On je bio u blizini mrtvačkih kola dok je …