Home / AKTUELNO / FBI POKREĆE ISTRAGU PROTIV TRAMPA

FBI POKREĆE ISTRAGU PROTIV TRAMPA

Predsednik SAD Donald Tramp danas je „ispalio rafal“ poruka na Tviteru nakon što je saznao da je Federalni istražni biro (FBI) pokrenuo istragu o njemu, u kojoj je utvrđivano da li je Tramp tajno radio u korist Rusije protiv američkih interesa.

Američki list „Njujork tajms“ objavio je u petak, navodeći kao izvore bivše policijske zvaničnike i druge osobe upoznate s istragom, da je u danima nakon što je Tramp u maju 2017. otpustio Džejmsa Komija sa pozicije direktora FBI, ova federalna agencija postala toliko zabrinuta ponašanjem šefa Bele kuće da je pokrenula istragu o Trampu.

Tramp je u roku od jednog sata napisao pet tvitova na ovu temu, koristeći kao i obično uvredljive epitete pisane velikim slovima.

„Vau, upravo sam saznao u ‘Raspadajućem Njujork tajmsu’ da su bivši korumpirani lideri FBI, od kojih su skoro svi otpušteni ili naterani da napuste agenciju zbog nekih veoma loših razloga, otvorili istragu protiv mene, bez ikakvog razloga & bez ikakvog dokaza, nakon što sam otpustio Lažljivog Džejmsa Komija, jednog potpunog ljigavca!“, naveo je u Tramp u prvoj u nizu poruka na ovoj društvenij mreži.

U daljim tvitovima Tramp je napisao da je „zanimljiva stvar u vezi sa Džejmsom Komijem da su svi želeli da bude otpušten, i republikanci i demokrate“, uz pominjanje „kvarne Hilari (Klinton)“ i toga da je njegova odluka da otpusti Komija bio „sjajan dan za Ameriku“ pošto je ovaj bio „pokvareni policajac“.

„Ja sam bio MNOGO oštriji prema Rusiji nego Obama, Buš ili Klinton. Možda oštriji od bilo kojeg drugog predsednika. U isto vreme, & kao što sam često govorio, slagati se sa Rusijom je dobra stvar, a ne loša stvar. Sa punim pravom očekujem da ćemo jednog dana ponovo imati dobre odnose sa Rusijom!“, poručio je Tramp u poslednjem tvitu iz ove serije.

Check Also

RUSKI „TERMINATOR“ UŠAO U DONBAS! (VIDEO)

Tokom ruske specijalne operacije na ukrajinskoj teritoriji, pravi snimci sa lica mesta periodično se pojavljuju …