Home / IZA KULISA / „DINKIĆ JE POTEZAO KALAŠNJIKOV NA BORKU VUČIĆ! ZNALA JE MNOGO O KIPARSKIM PARAMA, ZATO JE PLATILA GLAVOM!“

„DINKIĆ JE POTEZAO KALAŠNJIKOV NA BORKU VUČIĆ! ZNALA JE MNOGO O KIPARSKIM PARAMA, ZATO JE PLATILA GLAVOM!“

U svim finansijskim prljavštinama koje su pogodile Srbiju učestvovala je jedna ličnost – Mlađan Dinkić! Ovo za Kurir tvrdi Velimir Ilić, lider Nove Srbije, nakon navoda Saše Radulovića, bivšeg lidera pokreta Dosta je bilo (DJB), da su svi podaci o platnom prometu devedesetih nestali posle 2000. godine, o čemu je Kurir pisao.

Nakon oktobarskih promena Mlađan Dinkić je prvi ušao u srpski trezor i postao guverner Narodne banke krajem novembra 2000. godine.

Upad u Beobanku

Ilić otkriva i da je Dinkićevo obezbeđenje posle 5. oktobra upalo u Beobanku i s dugim cevima iz nje izbacilo bankarku Slobodana Miloševića Borku Vučić, tadašnju predsednicu Beogradske banke i njene ispostave na Kipru.

– Ona mi je lično pričala kako su je isterali. Dinkić je ušao u banku s naoružanim obezbeđenjem i maltretirali su je. Ona je želela da se primopredaja dužnosti izvrši na korektan način, tražila je da dođe državna komisija, da se vidi dokumentacija i šta se predaje od papira, a ne da se ide silom. Umesto toga, Dinkić je upao sa svojim naoružanim obezbeđenjem! Smetala im je jer je bila jedini svedok i imala je sve papire.

Nju su maltretirali dugim cevima, gurali su je u leđa i izbacili! Bila je isprepadana, van sebe i u panici. Mnogo je znala, želela je sve da obelodani, a onda je platila glavom – priča Ilić. Dodaje da je Vučićeva želela da se posle 2000. novac vrati i imala je plan da se ulaže u poljoprivredne projekte.

Menjao kurs

– Za veliku pljačku Srbije niko nije kažnjen, a Dinkić je učestvovao u uništavanju srpske privrede i finansija. On je čovek koji je bio glavni akter u svim prljavim finansijskim transakcijama.

Bio je figura koju niko nije smeo da dira, a po njegovom nalogu kurs se menjao na dnevnom nivou, kad god je trebalo nešto da se plaća. Ja sam s njim imao više sukoba, a naročito kad se pomenu „kiparske pare“, afera teška oko 3,5 milijardi maraka – kaže Ilić, koga je vlada 2001. godine imenovala za šefa tima za rasvetljavanje ovog slučaja.

Mlađan Dinkić odbacio je navode Velimira Ilića.

– Godinama ne dajem izjave za medije. To su gluposti – kratko je odgovorio Dinkić.

Darko Trufunović tvrdi

BORKA VUČIĆ JE LIKVIDIRANA

Profesor Darko Trifunović, direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost, potvrđuje da je Mlađan Dinkić naoružan upao u Beobanku.

– Dinkić je sa šlemom i automatskom puškom ukrao knjigu banke, najvažniji dokument, u kojem se beleži ulaz i izlaz novca. On je to oteo, tu je bilo zabeleženo kako su se pare iznosile u džakovima, po nalogu Slobodana Miloševića.

Mnogi su stradali zbog „kiparskih para“. Borka Vučić im je u početku bila potrebna jer je mnogo znala. Nije im smetala sve dok nije pristala da im da podatke, kodove, a kad im više nije bila potrebna, ona je likvidirana – zaključuje Trifunović.

Check Also

EGIPATSKA SFINGA NIJE STARA 4,500 GODINA NEGO 75.000 GODINA?!

Misterija oko starosti egiptaske Sfinge traje i dan danas….Ova misteriozna kamena građevina-Sfinga,  još uvek privlači …