Home / AKTUELNO / FRILENSERI PRED POČETAK MASOVNIH DEMONSTRACIJA: BLOKIRALI STE NAM ŽIVOT, I MI ĆEMO VAS! (VIDEO)

FRILENSERI PRED POČETAK MASOVNIH DEMONSTRACIJA: BLOKIRALI STE NAM ŽIVOT, I MI ĆEMO VAS! (VIDEO)

Vi ste nama blokirali život, mi ćemo vama blokirati život i rad. Ovim rečima obratio se na konferenciji za novinare Miran Pogačar, predsednik Udruženja radnika na internetu, poručujući nadležnima – državi, Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi da su frilenseri i dalje otvoreni za pregovore, ali da nameravaju da se „bore do kraja“.

– Imamo dokument da je država još u februaru 2020. planirala ovo sa frilenserima što je pokrenula 15. oktobra. Ovo je pripremljena akcija Ministarstva finansija, Poreske uprave i države koju slobodno možemo da nazovemo pljačka radnog naroda koji je ostao u ovoj zemlji da se bori i radi.

Ovo je narod koji nije otišao u drugu zemlju, iako je mogao, i koji namerava i da ostane ovde – istakao je Pogačar na konferenciji održanoj ispred Vlade Srbije, a uoči najavljenog subotnjeg protesta u Beogradu.

Udruženje radnika na internetu ne odustaje od svojih zahteva, a to su: obustava trenutne naplate poreza i pregovori sa Ministarstvom finansija i Poreskom upravom o uspostavljanju realnog načina oporezivanja – a ne onog koji će im uzeti više od polovine prihoda.

Na konferenciji za novinare koju je ovo udruženje održalo ispred Vlade Srbije, okupljenima su se obratili i frilenseri koje su poreznici već kontaktirali. Jedan od njih, Vladimir Ilić, dobio je rešenje na čak – šest miliona dinara, na ime prihoda od osam miliona dinara koje je ostvario tokom četiri godine (48 meseci).

– Mi smo spremni da se borimo, borićemo se do kraja, protest je samo uvod u ono što vlast može da očekuje. Videće da će gradovi biti blokirani, da će sajtovi biti obarani, da će razne institucije biti blokirane da rade. To je ono što vam obećavamo u slučaju da ne sednete za pregovore. Vi ste nama blokirali život, mi ćemo vama blokirati život i rad – poručio je Pogačar i dodao da su radnici na internetu i dalje otvoreni za pregovore i da žele ovu situaciju da reše i u svoju, i u korist države.

Pogledajte video:

(nova.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …