Home / AKTUELNO / Gde je nestalo 36 „Tomahavka“ ispaljenih na sirijski aerodrom?

Gde je nestalo 36 „Tomahavka“ ispaljenih na sirijski aerodrom?

raketa

Američke rakete su zastarelo oružje, tvrdi za Sputnjik geopolitičar i pukovnik u penziji Goran Jevtović.

Samo su 23 rakete, od 59 koliko ih je lansirano sa američkih razarača, doletele do vojne baze u Siriji, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Razlika u broju ispaljenih i raketa koje su stigle na cilj negde je nestala, kaže geopolitičar i pukovnik u penziji Goran Jevtović, a imajući u vidu jugoslovensko iskustvo iz 1999. godine pretpostavlja da su te rakete oborene.

’Tomahavk‘ je kao raketno sredstvo praktično već prevaziđena tehnika.

Mi smo tokom 1999. oborili stotine takvih komada. Problem je njen let u silaznoj putanji, kada se vrlo lako obara čak i konvencionalnim sredstvima.

O raketnim protivvazduhoplovnim sredstvima ne treba ni trošiti reči. Lično mislim da je ovo neko oborio. Ko, naravno, nemamo podataka, možemo samo nagađati“, kaže Jevtović.

Od učinka američkih raketa, kaže Jevtović, mnogo je važnije licemerje koje se odvija po istoj matrici kao i u Jugoslaviji 1999.

„Ovaj agresivni udar koji oni definišu kao osvetu, što je težak zločin protiv mira, izveden je tako što je prekršeno međunarodno pravo. Ova provokacija je rukavica koja je bačena Rusiji i čeka se potez ruskih snaga na terenu“, zaključuje Jevtović.

(sputniknews.com)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …