Home / AKTUELNO / MARIN LE PEN: Tramp je pogazio svoju reč i ponovo od Amerike pravi „svetskog policajca“!

MARIN LE PEN: Tramp je pogazio svoju reč i ponovo od Amerike pravi „svetskog policajca“!

Marin Le Pen

Prilično sam iznenađena tim napadom jer je gospodin Tramp izjavljivao da ne želi da od Amerike pravi svetskog policajca. A sinoć se upravo to dogodilo, rekla je Marin le Pen za televiziju France 2.

U intervjuu za televiziju France 2, uz konstataciju da se prethodne večeri izjasnila protiv vojne intervencije Marin le Pen je upitana za prve reakcije na američki napad na vojni aerodrom Šajrat u Siriji.

„Zar ne možemo da sačekamo rezultate međunarodne nezavisne istrage pre nego što donesemo sud.

Prilično sam iznenađena tim napadom jer je gospodin Tramp izjavljivao da ne želi da od Amerike pravi svetskog policajca. A sinoć se upravo to dogodilo“, zaključila je Marin le Pen.

Na pitanje šta misli zašto je američki predsednik tako postupio Le Pen je rekla da ne zna, ali da ne bi želela da se ponove irački i libijski scenariji, koji su prouzrokovali haos i ojačali islamski fundamentalizam i terorističku strukturu, posle čega je u Evropi došlo do terorističkih napada.

„Znači zalažete se za nastavak pregovora sa Bašarom Asaom“, bilo je sledeće pitanje-konstatacija.

„Ponavljam, to što se dogodilo monstruozno je, govorim to direktno i direktno osuđujem. Ali zar se ne mogu sačekati rezultati međunarodne istrage, i to je sve“, naglasila je ona.

„A ukoliko bi rezultati istrage potvrdili krivicu sirijske strane, u ovom trenutku u najmanju ruku postoji odgovarajuća sumnja, treba li nastaviti dijalog sa Bašarom Asadom“, insistirao je novinar francuske televizije.

„U trenutnoj situaciji kada ima više pouzdanih ljudi koji bi mogli da preuzmu odgovornost, ne“, rekla je Le Pen i dodala da je jedino što se može uraditi da se organizuju izbori, jer se suverenitet zemlje, kako je posebno istakla, mora poštovati, prenosi sajt televizije RT na ruskom.
(Ruska reč)

 

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …