Home / IZA KULISA / ISTRAŽIVAO JE VANZEMALJCE, A ONDA NESTAO BEZ TRAGA I IZA SEBE OSTAVIO PUNO ČUDNIH ZAPISA (VIDEO)

ISTRAŽIVAO JE VANZEMALJCE, A ONDA NESTAO BEZ TRAGA I IZA SEBE OSTAVIO PUNO ČUDNIH ZAPISA (VIDEO)

bruno-borges

Neobjašnjiv nestanak jednog Brazilca pokrenuo je lavinu teorija zavere nakon što je otkriveno da je iza njega ostala soba puna čudnih zapisa, knjige i statua filozofa iz 16. veka, poznatog po svojim teorijama o svemiru.

Bruno Borges je misteriozno nestao 27. marta, posle porodične večere, u gradu Rio Branko na severozapadu Brazila. Nestanak tog studenta psiholigije izazvao je međunarodno interesovanje kada je snimak iz njegove sobe objavljen na internetu.

Na snimku se vide zidovi i pod sobe ispisani hiljdama reči teksta i iscratni čudnim dijagramima. Mogu se primetiti i polica puna knjiga, 14 velikih svezaka zapisa sa velikim rimskim brojevima odštampanim na koricama.

Najbizarniji detalj u sobi je velika statua italijanskog renesansnog filozofa Đordana Bruna, poznatog po teorijama o bezgraničnosti univerzuma. Mnogi su, u komentarima na društvenim mrežama, primetili fizičku sličnost Borgea sa Brunom.

Među natpisima su uočeni pasaži iz Biblije i fraze koje pripadaju Leonardu da Vinčiju, kao i slimboli koji liče na pentagram. Jedna od primećenih knjiga je i „Teorija o apsorpciji znanja“. U sobi se nalazi i Borgesov portret sa vanzemaljcem.

Nestanak je prvi primetio njegov otac kada je ušao u sobu, koja je inače uvek bila zaključana, i video šta je njegov sin tamo napravio.

– Ušao sam unutra i video sve to. Onda sam primetio da nema Bruna – izjavio je on.

Njegova majka kaže da je Borge intenzivno počeo da radi na pisanju 14 knjiga 2013. godine. Ona veruje da nestanak njenog sina nije incident. Nedugo po nestanku, počele su da se pojavljuju Fejsbuk stranice posvećene njegovom delu, na kojima drugi korisnici pokušavaju da dešifruju njegov rad.

Pogledajte video:


(Dnevno.rs)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …