Home / AKTUELNO / GENERAL PONOŠ: Vučić je ponizio državu i vojsku- EVO ŠTA SE KRIJE…

GENERAL PONOŠ: Vučić je ponizio državu i vojsku- EVO ŠTA SE KRIJE…

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „napravio rijaliti“ od imenovanja u Vojsci Srbije dramatičnim sazivanjem sastanka sa vojnim vrhom i konferencijom za novinare,a da bi skrenuo pažnju sa činjenice da Kosovske bezbednosne snage prerastaju u kosovsku vojsku.

„Od devet nepopunjenih ključnih mesta u vojsci, popunjena su četiri, a Vučić je to saopštio na dramatičan način, kao da brani Šabac. Mogao je da ta mesta popuni i ranije, umesto što je ih je dve godine držao upražnjenim i tako urušavao sistem“, rekao je Ponoš, prenosi Narodna stranka.

Ponoš, koji je i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije, dodao je da je Vučić konačno uradio nešto što mu je posao, jer ima ustavna ovlašćenja za postavljenja u vojsci.

„To je jedna od retkih stvari koje radi sa ustavnim ovlašćenjima. On radi sve što mu Ustav Srbije nije dozvolio, a ono što bi trebalo da radi, to radi površno i neredovno. Sva je sreća što u vojsci još uvek ima pre svega kvalitetnih ljudi“, naveo je Ponoš.

Ponoš je rekao da su neka od tih rešenja dobra i da u vojsci verovatno nije ni moguće naći bolja.

„Neprimeren je, međutim, način na koji je Vučić obavio promene u vojsci. Pomešao je unapređenja, postavljenja i penzionisanja generala sa tragedijom na gradilištu, peračima prozora i grotesknom pričom o babi ubici. Jasno je da je Vučić opsednut dosijeima, ali nisu mu se slučajno izmešali dosijei generala i baba ubica“, istakao je Ponoš.

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da je Vučić važne promene u Vojsci Srbije upotrebio kao smokvin list svoje prećutne saglasnosti za formiranje takozvane vojske Kosova i odvlačenje pažnje od tragedije na svom omiljenom gradilištu „Beograda na vodi“.

„Tako je i od jednog važnog čina, iz seta svojih ustavnih nadležnosti, napravio burlesku i još jednom ponizio Vojsku Srbije i državu“, rekao je Ponoš.

Ponoš je istakao da Vučićev režim danas, kada se formira takozvana vojska Kosova, okreće glavu i anestezira srpsku javnost.

„Vučića sagovornici iz sveta, koji se bave Kosovom i Metohijom, bodre govoreći mu da on snažno kontroliše stanje kod kuće i da mu nije teško da progura i gorke pilule u Srbiji, dok je to predsedniku samoproglašenog Kosova Hašimu Tačiju to teže, jer on nije tako moćan u Prištini. Zato od njega traže da napravi još koji ustupak“, Ponoš i dodao:

„Vučić je srećan zbog oda njegovoj moći, a oni su zapravo otkrili da je on loš igrač željan aplauza i još igra sa otvorenim kartama“, prenosi Narodna stranka.

(Fonet)

Check Also

Kinezi otkrili kako je Rusija izvršila fatalan udarac na dolar…

Protivmere Moskve, uvedene kao odgovor na antiruske sankcije, zadale su ozbiljan udarac poziciji dolara u …