Home / AKTUELNO / GENERAL PONOŠ: Vučić je ponizio državu i vojsku- EVO ŠTA SE KRIJE…

GENERAL PONOŠ: Vučić je ponizio državu i vojsku- EVO ŠTA SE KRIJE…

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „napravio rijaliti“ od imenovanja u Vojsci Srbije dramatičnim sazivanjem sastanka sa vojnim vrhom i konferencijom za novinare,a da bi skrenuo pažnju sa činjenice da Kosovske bezbednosne snage prerastaju u kosovsku vojsku.

„Od devet nepopunjenih ključnih mesta u vojsci, popunjena su četiri, a Vučić je to saopštio na dramatičan način, kao da brani Šabac. Mogao je da ta mesta popuni i ranije, umesto što je ih je dve godine držao upražnjenim i tako urušavao sistem“, rekao je Ponoš, prenosi Narodna stranka.

Ponoš, koji je i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije, dodao je da je Vučić konačno uradio nešto što mu je posao, jer ima ustavna ovlašćenja za postavljenja u vojsci.

„To je jedna od retkih stvari koje radi sa ustavnim ovlašćenjima. On radi sve što mu Ustav Srbije nije dozvolio, a ono što bi trebalo da radi, to radi površno i neredovno. Sva je sreća što u vojsci još uvek ima pre svega kvalitetnih ljudi“, naveo je Ponoš.

Ponoš je rekao da su neka od tih rešenja dobra i da u vojsci verovatno nije ni moguće naći bolja.

„Neprimeren je, međutim, način na koji je Vučić obavio promene u vojsci. Pomešao je unapređenja, postavljenja i penzionisanja generala sa tragedijom na gradilištu, peračima prozora i grotesknom pričom o babi ubici. Jasno je da je Vučić opsednut dosijeima, ali nisu mu se slučajno izmešali dosijei generala i baba ubica“, istakao je Ponoš.

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da je Vučić važne promene u Vojsci Srbije upotrebio kao smokvin list svoje prećutne saglasnosti za formiranje takozvane vojske Kosova i odvlačenje pažnje od tragedije na svom omiljenom gradilištu „Beograda na vodi“.

„Tako je i od jednog važnog čina, iz seta svojih ustavnih nadležnosti, napravio burlesku i još jednom ponizio Vojsku Srbije i državu“, rekao je Ponoš.

Ponoš je istakao da Vučićev režim danas, kada se formira takozvana vojska Kosova, okreće glavu i anestezira srpsku javnost.

„Vučića sagovornici iz sveta, koji se bave Kosovom i Metohijom, bodre govoreći mu da on snažno kontroliše stanje kod kuće i da mu nije teško da progura i gorke pilule u Srbiji, dok je to predsedniku samoproglašenog Kosova Hašimu Tačiju to teže, jer on nije tako moćan u Prištini. Zato od njega traže da napravi još koji ustupak“, Ponoš i dodao:

„Vučić je srećan zbog oda njegovoj moći, a oni su zapravo otkrili da je on loš igrač željan aplauza i još igra sa otvorenim kartama“, prenosi Narodna stranka.

(Fonet)

Check Also

AMERIČKI ANALITIČAR: SPORAZUM O KOSOVU U VAŠINGTONU BIĆE ZABORAVLJEN POSLE IZBORA U SAD- A SRBIJA U EU NEĆE UĆI NIKAD

Sporazum koji su u Vašingtonu potpisali Beograd i Priština ne donosi ništa novo, jer je …