Home / AKTUELNO / DS: Prodajom PKB-a počinjena veleizdaja zemlje, a gradjani oštećeni za preko milijardu evra..

DS: Prodajom PKB-a počinjena veleizdaja zemlje, a gradjani oštećeni za preko milijardu evra..

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je prodajom Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) počinjena veleizdaja zemlje za koju će svi učesnici uskoro biti procesuirani.

“Uskoro će biti vrlo jasno ko se krije iza tajnih ugovora sa Arapskim Emiratima i svi učesnici će biti procesuirani za dela koja nisu samo privredni kriminal, već veleizdaja Srbije i otudjenje strateških resursa gradjana”, navode u DS-u.

Demokrate smatraju da su gradjani oštećeni za preko milijardu evra, a da se dugoročni gubitak prodaje zemlje strancima, smanjenje stočnog fonda i gubitak radnih mesta ne može ni sagledati.

Dodaju da je PKB poklonjen za nešto manje od 105 miliona evra, a da su narasli i verovatno namerno napravljeni dugovi korporacije 120 miliona evra.

Po tenderu je prodato 16.785 hektara zemljišta u opštinama Palilula, Surčin i Zrenjanin, gradjevinski objekti koji se koriste u poslovne svrhe, oprema i zalihe rezervnih delova.

“Koliko je tender loš govori i čenjenica da će se grla naknadno plaćati, a u tender nije ušla vredna mehanizacija: 330 traktora, 35 kombajna, 90 utovarnih mašina, 20 kamiona i 1.370 priključnih mašina, ali su ušli rezervni delovi”, saopštio je DS.

Prema finansijskom izveštaju iz 2017. godine ukupna imovina PKB je 600 miliona evra, a procenjuje se da je samo vrednost zemljišta oko 340 miliona evra.

(Beta)

Check Also

RUSKI „TERMINATOR“ UŠAO U DONBAS! (VIDEO)

Tokom ruske specijalne operacije na ukrajinskoj teritoriji, pravi snimci sa lica mesta periodično se pojavljuju …