Home / IZA KULISA / NEBOJŠA PAVKOVIĆ SE OGLASIO IZ ZATVORA I ŠOKIRAO JAVNOST: „Rekao sam – naredite i SPREČIĆEMO izručenje Miloševića Hagu“ (VIDEO)

NEBOJŠA PAVKOVIĆ SE OGLASIO IZ ZATVORA I ŠOKIRAO JAVNOST: „Rekao sam – naredite i SPREČIĆEMO izručenje Miloševića Hagu“ (VIDEO)

Penzionisani general Nebojša Pavković, osuđen u na 22 godine zatvora zbog ratnih zločina na Kosovu, dao je intervjuu iz zatvora u Finskoj, u kojem se nalazi posle presude u Haškom tribunalu.

Pavkovića je produkcija “Balkan Info” intervjuisala u zatvorskoj biblioteci. Pavković, u elegantnom tamnom odelu, odaje utisak da je dobrog zdravlja i ističe da je veoma zadovoljan odnosom zatvorske uprave i uslovima.

„Rekao sam Koštunici – Naredite i sprečićemo izručenje Miloševića“

Pavković se u sedmosatnom intervjuu osvrnuo na brojne događaje iz vremena u kojem je bio ratni komandant Treće armije na Kosovu i načelnik Generalštaba.

„Sa Haradinajem sam igrao fudbal u Hagu“

Pavković je i dalje primetno blagonaklon prema Slobodanu Miloševiću, čiji je jedan od ključnih ljudi bio tokom kosovskih previranja.

Pavković je u Hagu osuđen za zločine protiv čovečnosti (deportacija, prisilno preseljavanje, ubijanje i progon) i ubijanje kosovskih Albanaca tokom sukoba na Kosmetu 1999. godine. Februara 2009. izrečena mu je kazna od 22 godine zatvora. Iza rešetaka je 14 godina.

„Vojska je mogla da zaustavi 5. oktobar“

Pavković u intervjuu ne spori da je ratnih zločina na Kosmetu bilo, ali tvrdi da je on lično procesuirao sve zločine za koje je saznao.

Novinari BALKAN INFO produkcije Aleksandar Pavković i Teša Tešanović su posetili generala Pavkovića u Finskoj i snimili s njim intervju iz dva dela u ukupnom trajanju oko 7 sati. Prvi deo emisije sa Pavkovićem je emitovan na YouTube kanalu produkcije BALKAN INFO, a drugi će biti objavljen uskoro.

Pogledajte video:

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …