Home / AKTUELNO / GLAVNI SARADNIK BELIVUKA OTKRIO U ISKAZU: VULIN ME ZAMOLIO DA OBEZBEĐUJEMO JOVANJICU..

GLAVNI SARADNIK BELIVUKA OTKRIO U ISKAZU: VULIN ME ZAMOLIO DA OBEZBEĐUJEMO JOVANJICU..

Nedeljnik NIN u sutrašnjem broju donosi iskaz Bojana Hrvatina, osumnjičenog da je pripadnik grupe Veljka Belivuka, koja se tereti za najteža krivična dela, u kojem je on inspektorima SBPOK-a rekao da je gledao kada je Belivuk ubijao prethodno namamljene žrtve.

Takođe, ovaj nedeljnik je objavio i iskaz iz Tužilaštva Marka Miljkovića, osumnjičenog da je sa Belivukom bio šef grupe, u kojem govori o slučaju „Jovanjica“ i tvrdi da je navodno, s tim u vezi, bio u kontaktu sa ministrom Aleksandrom Vulinom.

Član Belivukove grupe Miljković u iskazu tvrdio da se video sa Vulinom i Vučićem

Hrvatin je ispričao da je u Belivukovoj grupi dobio telefon sa zaštićenom Skaj aplikacijom i da je Belivuk na Skaju bio „Soprano“, Miljković „Kratos“, a naveo je kodna imena nadimke na aplikaciji za ostale članove grupe, između ostalih da je Radoje Zvicer koristio nadimak Borna.

Detaljno je opisao kako je namamljen Goran Veličković Goksi, u čemu je sam učestvovao. Naveo je da nije prisustvovao maltretiranju Veličkovića, ali da mu je Miljković ispričao „da ga je on lično ‘rešio’ jednim udarcem sekire“.

Prema njegovim rečima, za učestvovanje u otmici Veličkovića dobio je 10.000 evra od Belivuka.

Hrvatin je opisao kako su Belivuk i Miljković, kada su otišli u Crnu Goru, stupili u kontakt sa osobom koja im je otkrila „štek“ člana škaljaraca preko koga su hteli da navuku Lazara Vukićevića i Aleksandra Šarca, koji je ubijen u sačekuši.

Detaljno je opisao kako je Vukićević namamljen preko Skaja, u čemu je i sam učestvovao.

– Lazar je ubijen isto veče kada je otet, a sutradan je „rešeno“ njegovo telo – rekao je Hrvatin i zatim opisao kako su sklanjali tela koja su samlevena završavala u Dunavu.

Rekao je da je učestvovao u ubistvu Zdravka Radojevića.

Prvo su ga naterali, kako je rekao, da ostavi otiske na pištolju iz koga je bio plan da se puca na kuću Budimira, pa da posle tvrde kako se Radojević zbog toga sakrio.

– Nakon toga, Zdravka smo spustili u bunker (skrovita prostorija u garaži u Ritopeku) i tu ostajemo Miloš Budimir, Veljko Belivuk i ja. Katona (Miljković) je u jednom trenutku došao ponovo… – rekao je Hrvatin i detaljno opisao kako je lično Belivuk sekirom ubio Radojevića.

Rekao je i s kim je sve učestvovao u ubistvu Milana Ljepoje.

Naveo je da je imao zadatak da izazove lažni sudar, kao i u slučaju Radojevića, kada su Ljepoju vozili u Ritopek, da bi presekli put eventualnoj njihovoj pratnji.

Ispričao je kako su prvo gledali Ljepojin telefon sa Skaj aplikacijom i ispitivali ga o kontaktima. Naveo je da su u tajnu prostoriju on, Miljković i Miloš Budimir odveli Ljepoju dok su ostali pripadnici grupe ostali u kući. Opisao je kako je gledao kada je Belivuk ubio Ljepoju nožem.

Hrvatin je naveo i da su preko Skaja slali fotografije masakriranih tela Filipu Koraću, vođi suparničkog klana.

Imenovao je članove grupe i rekao da su Belivuk i Miljković bili vođe, ali nije govorio o kontaktima sa pojedincima iz institucija.

Miljković je govorio o Jovanjici, ali indirektno, ne navodeći o kojoj plantaži je reč.

Navodno ga je, prema njegovim rečima, Vulin zamolio da obezbeđuju imanje, čiji je vlasnik, a vodi se na „nekog Nemca“ (prvooptuženi za Jovanjicu Predrag Koluvija ima i nemačko državljanstvo). Miljković je tu navodnu ponudu odbio jer nisu hteli da rade zajedno sa agentima BIA.

Dodao je:

– Malo nakon tog razgovora dešava se hapšenje u tom gazdinstvu što ja vidim iz medija i pustim mu poruku: „Je l’ ovo istina što se priča?“ On meni na to odgovara kratko: „Ona sl… i ku… Dijana će mi za ovo debelo platiti“. Posle toga nismo razgovarali na tu temu – piše NIN, u broju koji je od sutra u prodaji.

(nin)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …