Home / AKTUELNO / GNUSNI ZLOČIN KOJI JE UTERAO STRAH U KOSTI CELOM GRADU, a kada se otkrilo ko je ubica, meštani su pali u nesvest.. (VIDEO)

GNUSNI ZLOČIN KOJI JE UTERAO STRAH U KOSTI CELOM GRADU, a kada se otkrilo ko je ubica, meštani su pali u nesvest.. (VIDEO)

U mestašcetu Rupersvil, u švajcarskom kantonu Argau, u decembru 2015. dogodio se surovi zločin: u zapaljenoj kući vatrogasci su našli tela četiri osobe sa prerezanim vratom. Pet meseci kasnije uhapšen je počinilac: Tomas Nik, 33-godišnji trener juniorskog fudbalskog tima, Švajcarac i stanovnik Rupersvila.

Istraga je pokazala da je pod određenim izgovorom ušao u kuću Karle Šauer (48), gde je pretio njoj i njenim sinovima od 13 i 19 godina, kao i devojci starijeg sina. Potom je prisilio majku da ode u banku po novac, silovao njenog mlađeg sina, a zatim svim žrtvama prerezao vrat, zapalio kuću i nestao.

Stanovnici sela su nakon toga mesecima živeli u strahu, ne znajući da počinilac stanuje samo 500 metara od žrtava. U fudbalskom klubu, gde je radio kao trener, opisivali su ga kao finog kolegu, s kojim su deca izgradila odnos pun poverenja.

Tomas Nik je uhapšen u maju 2016. u jednom kafiću, desetak kilometara od mesta zločina. Nije pružao otpor i priznao je zločin. Policija je prethodno analizirala mobilne telefone koji su korišćeni oko mesta zločina. Psiholozi su sastavili prilično precizan profil počinioca, a sve to je odvelo policiju do Tomasa Nika.

Tužilac Barbara Lopaher je nakon hapšenja u maju 2016. iznela informacije od kojih se ledi krv u žilama: prilikom pretresa njegove kuće nađen je spakovan ranac s priborom koji je koristio prilikom zločina: kablovima i selotejpom.

– Spremao se da ponovo napadne. Hladnokrvno je planirao ubistvo – rekla je ona.

Iako je hteo da ukrade novac, imao je i seksualne motive, izjavila je tada.

Počinilac je stanovao s majkom, koju je lagao da studira medicinu, a zapravo je upisao studije prava, koje je prekinuo posle dva semestra. Policija je u njegovom računaru našla dečju pornografiju.

Tužiliac Barbara Lopaher tražila je maksimalnu kazunu, tj. doživotnu robiju.

Pogledajte video:

Check Also

MORATE ZNATI! EVO KAKO SE MOŽETE PRIJAVITI ZA 60 EVRA OD DRŽAVE, VREME JE OGRANIČENO!

I dok građani iščekuju novčanu pomoć države od ukupno 60 evra, odnosno 110 evra za …