Home / AKTUELNO / GRAĐANSKI RAT U GRADU LOD- NETANJAHU NAREDIO DA VOJSKA HITNO REAGUJE

GRAĐANSKI RAT U GRADU LOD- NETANJAHU NAREDIO DA VOJSKA HITNO REAGUJE

U utorak je eskalirao sukob između Izraela i Palestine kakav ne pamtimo, Hamas je raketirao prestonicu Tel Aviv, Aškelon i civilni deo Gaze, Jerusalim je prepun vojske i atmosfera je veoma napeta, dok je u gradu Lod u centralnom delu zemlje (između Tel Aviva i Jerusalima) trenutno poprište građanskog rata gde se sukobljavaju na ulici Jevreji i Palestinci.

Iako se Lod zvanično nalazi na teritoriji Izraela, prema poslednjim informacijama, Izrael je izgubio kontrolu nad tim gradom.

U toku je masovno evakuacija jevrejskog stanovništva.

Gradonačelnik Loda u je rekao medijima da je na ulicama građanski rat.

„Potpuno smo izgubili kontrolu nad gradom, na ulicama je građanski rata između Arapa i Jevreja!“

Izrael je naredio graničnim bataljonima da se hitno prebace sa Zapadne obale u Lod i da ga brane svim silama.

Oglasio se Netanjahu zbog situacije u Lodu i izdao naređenja vojnom vrhu

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu hitno se sastao sa ministrima odbrane i policije, kao i vodećim ljudima bezbednosnih snaga te zemlje povodom situacije u gradu Lod koja je eskalirala u građanski rat.

Doneta je hitna odluka da se u tom gradu proglasi vanredno stanje. Netanijahu je naglasio i da se sa prekršiocima zakona mora obračunati oštro.

Obustavljena su ovlašćenja civilnom guvereneru i grad je preuzeo šef Službe bezbednosti Izraela Amir Ohana.

Naređeno je da se izraelski vojnici hitno prebace sa Zapadne obale u Lod, kao i granična policija između Judeje i Samarije.

Bukvalno sve raspoložive jedinice vojske i policije Izraela trenutno su mobilisane i poslate u Lod da probaju da vrate ovaj grad pod kontrolu Jevreja, budući da su ga Palestinci potpuno preuzeli.

Upad izraelske vojske u džamiju Al Aksa

Nakon raketiranja Tel Aviva, izraelska vojska (specijalci) su upali ponovo u džamiju Al Aksa u koju ulaze gotovo svako veče poslednjih dana zbog uzavrele situacije.

Palestina je danas poručila da će njihovu najsvetiju džamiju (po Kuranu je to mesto na kome se Muhamed uzdigao na nebo), koja se nalazi na ostacima čuvenog Solomonovog hrama, braniti životima.

Na društvenim mrežama u Zapadnom delu sveta se masovno dele Predskazanja iz Svetog pisma, proročanstva i otkrovenja, sa akcentom na upozornje da će džamija biti srušena da bi se ponovo podigao Solomonov hramn što će označiti i dolazak antihrista među ljude.

(Srbin.info)

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …