Home / AKTUELNO / HAOS NA KOSOVU – „KLAN PACOLI“ se sukobio sa TAČIJEM! RAZOTKRILI KO JE I KAD ISPLANIRAO HAPŠENJE ĐURIĆA!

HAOS NA KOSOVU – „KLAN PACOLI“ se sukobio sa TAČIJEM! RAZOTKRILI KO JE I KAD ISPLANIRAO HAPŠENJE ĐURIĆA!

Generalni sekretar Alijanse za novo Kosovo, Rahim Pacoli, izjavio je danas da je Hašim Tači još u petak, 23. marta, pripremio scenario za hapsenje šefa vladine kancelarije za KiM Marka Đurića.

Prema pisanju portala arbresh.info, Tači je direktno naredio direktoru Kosovske policije, Špendu Makhuniju, da u ponedeljak ujutru pošalje elitne policijske jedinice u severni deo Mitrovice, gde je, kako se navodi, spektakularno uhapšen Đurić.

Rahim Pacoli je za portal arbresh.info, bizak Alijansi za novo Kosovo, čiji je lider ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, rekao da je Tači bez prethodnih konsultacia, još u petak 23. marta, pripremio scenario za hapsenje šefa vladine kancelarije za KiM u Kosovskoj Mitrovci, Marka Đurića.

Tači je inače 23. marta bio na trilateralnoim sastanku u Briselu, sa Federikom Mogerrini i predsednikom Srbije, a tom sastanku prisustvovao je i Đurić.

Đurić je inače istog dana prvi put poslao i obaveštenje Prištini da u ponedeljak 26. namerava da učestvuje na sastanku u okviru unutrašnjeg dijaloga u Kosovskoj Mitrovici.

Posle toga iz Kancelarije su išla još dva dopisa s tim u vezi.

Iz Prištine se sve vreme instistira na tome da je Đurić hapšen jer nije poštovao negativan stav prema njegovoj poseti.

Prema Pacoliju, hapšenje je, međutim, isplanirano još u „startu“, 23. marta.

On je, inače, ocenio da je Tači tim potezom protekle nedelje napravio nered na političkoj sceni i ugrozio bezbednost Kosova.

Check Also

NIKOLA PILIĆ: NJIH NERVIRA ŠTO JE NOVAK 350 NEDELJA BROJ 1 NA SVETU- ŠTO JE PREŠAO NADALA I FEDERERA U SVIM SEGMENTIMA..

Nekadašnji trener Novaka Đokovića u mlađim danima Nikola Pilić osvrnuo se na aktuelnu situaciju u …