Home / AKTUELNO / HARADINAJ: Ovo je uvod u novi rat..!

HARADINAJ: Ovo je uvod u novi rat..!

Daut Haradinaj, bivši general tzv. Oslobodilačke vojske Kosova i rođeni brat Ramuša Haradinaja, komentarišući tekst u beogradskom listu “Ekspres“, izjavio je bi razmena teritorija između tzv. Kosova i Srbije bila uvod u nove sukobe.

“Svi pokušaji da se promene granice i menjaju teritorije predstavljaju korak u pravcu otvaranja novih sukoba. Za ovo verujem da je najbolje rešenje da Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu državu.“, ocenjuje brat Ramuša Haradinaja.

“Samo u poslednjih 100 godina granice u Evropi izmenile su se bar 37 puta. Države se dele, cepkaju, ali i ujedinjuju. Sklapaju saveze i ratuju međusobno. I tako vekovima. Zašto je onda pomeranje granica na Balkanu tabu tema za Zapad?Ideja o razmeni teritorija između Kosova i Srbije, gde bi Preševska dolina bila data za sever Kosova, nije nova, možda ni realna, ali je, po tvrdnjama iz Beograda, doskoro bila prihvatljiva za obe strane. Sad je taj predlog ponovo u žiži javnosti(…)“, piše između ostalog u tekstu “Trampa Preševa za Mitrovicu“. U tekstu se takođe navodi da bi razmena teritorija bila korak ka etničkom razgraničenju, koje bi verovatno Albanci sa juga i Srbi sa severa, koji tamo čine većinsko stanovništvo, radi prihvatili ali se oni ništa ne pitaju.

(M. Ćurčić, Vidovdan)

Check Also

SRBIJA ODOBRAVA VAKCINACIJU DECE OD 12 DO 15 GODINA? U TOKU JE RIGOROZNA PROVERA! EVO ŠTA SLEDI!

Za nekoliko dana se može očekivati odobrenje Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) za …