Home / AKTUELNO / HITNO OBRAĆANjE PREDSEDNIKA VUČIĆA NARODU: Albanci će URADITI OVO, da bi dobili NEZAVISNO KOSOVO!

HITNO OBRAĆANjE PREDSEDNIKA VUČIĆA NARODU: Albanci će URADITI OVO, da bi dobili NEZAVISNO KOSOVO!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić o svim gorućim temama govori večeras na RTS-u u emisiji “Oko intervju” kod Gorislava Papića.

Vučić je na početku istakao da je Srbija sklona kompromisu kada je Kosovo u pitanju.

– Užasno sam zabrinut i nikada nisam bio zabirnutniji. Vidim da Srbi ne žele rešavanje kosovskog problema, ali mi se čini da ne razumeju sa čime se mi suočavamo. Albanci su spremni da plate svaku cenu da bi imali nezavisnost Kosova, ali mi nismo. Srbi bi voleli da na Kosovu i dalje imamo status kvo, odnosno da imamo zamrznuti konflikt, ali to je nemoguće stanje. To ne želi ni Evropa, ne želi ni svet, to ne žele Albanci kojih je na KiM 91 ili 92 posto u ovom trenutku – rekao je Vučić.

Kako je rekao, Albanci već imaju potrvrđenu državnost od Zapada.

– A šta ćemo da radimo ukoliko dođe do sukoba? Da se radujemo što će srpska vojska da uđe na Kosovo? A šta time nama ostaje? Sve vreme govorim da treba da pronađemo kompromisno rešenje, bez toga nema budućnosti – rekao je predsednik Srbije.

Upitan kako poznaje to da narod ne želi kompromisno rešenje, predsednik je rekao da se upravlja onim što zna i onim što vidi.

– Ja sa ovog mesta mogu mnogo bolje da vidim. Postavlja se pitanje da li ja želim sve najbolje svom narodu ili ne. Ko mi je verovao pre četiri godine kada sam rekao da ć narod imati veće plate i penzije. Ja sam želeo da imamo jaču zemlju koja može da se bori za sebe – dodao je predsednik.

– Moramo da podižemo ekonomiju, moramo da podižemo jezik i kulturu i da kroz prošlost da učimo na greškama, da se borimo za poštovanje svih žrtava koje je Srbija imala u prošlosti kako ih ne bismo imali u budućnosti. Da vodim Srbe da ratuju za Mostar, Sarjevo ili ne znam šta, ne pada mi na pamet. Neću u tome da učestvujem. Mi danas treba da sagledamo sve lekcije i prošlosti. I da vodimo ozbiljnu i odgovrnu politiiku – rekao je Vučić.

Naglasio je da kada je Kosovo u pitanju Srbija ima jedan drugi problem.

– Teško da ćemo definisati šta je realno na Kosovu i Metohiji, i ako te ne uspemo ja ću priznati svoj poraz. Sa druge strane, razgovaramo sa ljudima koji su neodgovorni i neozbiljni i zato su veoma opasnui ne poštuju nikakav dogovor. Reč je o Albancima. Da li su odnosi Srba i Alabanaca neutralni? Nisu – istakao je Vučić.

Kako kaže, bez obzira na pretnje i pritiske Albanaca na naš narod, Srbija mora da se bori da ostane na evropskom putu.

Predsednik je istakao da EU ne reaguje kada je reč o kršenju sporazuma CEFTA.

– Morali su da reaguju, a nisu. Ali šta mi da radimo. Treba li da uzmemo kanap i da se obesimo. Trebalo je da reaguju na 10 posto, pa nisu reagovali. Da li je trebalo da kažemo e sad mi nećemo u Evropu zbog toga. A gde ćemo? Albanci imaju svu njihovu podršku. Oni se ponašaju kako hoće. Najavljuju Veliku Albaniju. Mi moramo da vodimo pametnu politiku. Moramo da pokušamo nešto da vratimo. Moramo da budemo obazrivi i odgovorni. Moramo da radimo na ekonomiji, obrazovanju, digitalizaciji, na našoj kulturi i jeziku… – rekao je on

Upitan da li to znači da će Srbija ukinuti takse koje su Albanci uveli našem narodu na Kosovu u iznosu od 100 odsto, Vučić je odgovorio odrično.

Predsednik je istakao da Srbija ima podršku Kine, Rusije i sve većeg broja zemalja, ali rekao da je pozicija Srbije i dalje teška.

– Neko je birao poseban trenutak i poseban dan da ubije Olivera Ivanovića jer je ubijen na dan kada su raspisani beogradski izbori. Tražili smo da nam Albanci dostave čaure kojim je ubijen, a da oni urade balistiku. Do dana današnjeg nam nisu dali čaure. Sve što smo tražili nikada nam nisu poslali. Albanci čitaju sve naše novine! Crtali su ga i predstavljali kao da je on ubica.

Srbija ima mnogo saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića. Sve što je prištinska strana radila bilo je apsolutno traljavo. Saznali smo da Milan Radojičić nije ubio Olivera Ivanovića i to srpska policija može sa punom sigurnošču da tvrdi. Reč je o čoveku koji je optužen da je ubica – rekao je Vučić.

– Albanci žele po svaku cenu da dobiju priznanje Kosova, ali ga neće dobiti! Radojičić je prihvatio poligrafsko ispitivanje. Prošao je na poligrafu, i ne samo što nije ubio Olivera Ivanovića, već nije učestvovao ni u logistici, nije ni organizovao, niti pomagao, niti podstrekavao na ubistvo Ivanovića – kazao je Vučić i izrazio veliko čuđenje što su Albanci priveli sekretaricu Olivera Ivanovića, Silvanu Arsović, zbog sumnje da je učestvovala u ubistvu Olviera Ivanovića.

Check Also

ŠOK ANALIZA NEMAČKOG ANALITIČARA: IDUĆE GODINE ODLAZI MERKEL- POČINJE ALIJANSA SA RUSIJOM I KINOM- OVO SE SPREMA SAD

Nemački politički analitičar Alekander Rar smatra da će 2021. godina biti prekretnica za Nemačku. Iako …