Home / AKTUELNO / HOLANDIJA: POSLE ROTERDAMA, SUKOBI POLICIJE I NARODA I U HAGU! (VIDEO)

HOLANDIJA: POSLE ROTERDAMA, SUKOBI POLICIJE I NARODA I U HAGU! (VIDEO)

Nakon krvave noći u Roterdamu između petka i subote, kada je policija pucala bojevom municijom na dekomnstrante protiv korona diktature pa su holadski mediji prvo javili da je dvoje mrtvo i nekoliko teško ranjeno (sad zarad umirenja javnosti zvanično tvrde da su svi još živi, ali kritično u bolnici), neredi su u subotu uveče izbili i na protestu u Hagu.

Ogroman broj ljudi okupio se prvo u Amsterdamu (desetine hiljada) da protestuju zbog nasilja policije nad narodom u Roterdamu, kao i protiv karantina i drugih korona mera, ali toliku masu naroda policija nije smela da napadne, i ponovi scenu od prethodne noći već su naoružani do zuba samo posmatrali kako narod mirno šeta gradskim ulicama.

Ipak, holandski režim je nekoliko sati nakon protesta u Amsterdamu, upotrebio vodene topove, a policija je hapsila, tukla narod, a mladi su im uzvraćali molotovljevim koktelima kao i u Roterdamu.

Epilog sukoba u Hagu je više povređenih, mnogo uhapšenih, ali policija ipak nije smela da puca u narod koristeći bojevu municiju kao u Roterdamu.

Demonstracije su održane u još nekoliko holandskih gradova tokom subote, ali policija nije napadala narod (možda i zato što su svi bili u Amsterdamu i Hagu). I za nedelju su zakazani novi protesti, Holanđani su poručili diktatorskom režimu da neće odustati od borbe za slobodu.

Podsećamo, u subotu je „proključala“ Evropa i ogromni protesti (sa više od 100.000 učesnika) održani su u Rimu, Beču, Parizu, Zagrebu, Amsterdamu…, kao i u Australiji.

U Beču i Parizu u subotu je došlo do sukoba naroda i i policije većih razmera, jer režimi sada pokušavaju da silom i strahom rasteraju ljude sa ulica i nateraju ih da sede u kući zaključani.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …