Home / TEMA DANA / POVODOM SKANDALA SA LINGLONGOM I RIO TINTOM: SRBIJA JE POD DVOSTRUKOM OKUPACIJOM- OD ZAPADA I OD KINE!

POVODOM SKANDALA SA LINGLONGOM I RIO TINTOM: SRBIJA JE POD DVOSTRUKOM OKUPACIJOM- OD ZAPADA I OD KINE!

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ocenio je danas da se Srbija nalazi „pod dvostrukom okupacijom – od strane zapada i od strane Kine“. Đorđević je to izjavio komentarišući najnovije razvoje događaja u vezi sa gradnjom rudnika litijuma „Rio Tinto“ u Podrinju, kao i skandala u vezi sa fabrikom „Linglong u Zrenjaninu“.

„Rio Tinto bukvalno iseljava dolinu Jadra, zastrašuje narod, a sve rade u dogovoru sa vlastima. Menjaju zakone Srbije onako kako njima odgovara“, ističe lider Oslobođenja.

On je rekao da se po pitanju ove englesko-australijske kompanije radi samo o „vrhu ledenog brega“ u odnosu zapada prema Srbiji.

„Ambasadori koji se ponašaju kao kolonijalni upravnici i Vučićev režim koji ispunjava svaki geopolitički mig iz Berlina i Vašingtona, od Kosova do Republike Srpske, pokazuju da smo mi ustvari pod okupacijom“, objašnjava Đorđević.

Prema njegovim rečima, Aleksandar Vučić je „još pre dolaska na vlast“ obećao zapadnim centrima moći „svoju odanost“.

„Samo nekoliko meseci nakon preuzimanja vlasti, potpisao je Briselski sporazum kojim je ukinuo srpsku policiju, tužilaštvo, sudove, civilnu zaštitu i lokalnu samoupravu na Kosovu i Metohiji. To nije palo na pamet ni Đinđiću, ni Koštunici, ni Tadiću“, podseća predsednik pokreta Oslobođenje.

On smatra da se Aleksandar Vučić tim potezom „definitivno učvrstio kao najposlušniji učenik zapada“.

Kako je naveo, kineska okupacija Srbije je „više suptilna“ jer se nalazi isključivo u ekonomskoj sferi, ali je itekako vidljiva.

„Kina ovde nema značajnih političkih interesa, samo ekonomski, koji se nažalost ostvaruje kroz robovlasničko izrabljivanje jeftine radne snage, kroz izvlačenje novca prepumpanim kreditima i kroz donošenje

prljavih tehnologija koje uništavaju srpsku životnu sredinu“, ističe Đorđević.

On navodi primere Bora i Smedereva kao pokazatelj šta će se desiti u Zrenjaninu.

„Jedino rešenje je da se Srbija okrene sebi i uz pomoć prijatelja i saveznika skine jaram ove lopovske i izdajničke vlasti, koja bi i poslednji kamen naše zemlje prodala za šaku dolaza, zaključuje Mlađan Đorđević.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …