Home / TEMA DANA / UDARNO! VOJNI SUKOB UZ UČEŠĆE RUSIJE I SAD MOŽE DA POČNE ZA NEDELJU DANA- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

UDARNO! VOJNI SUKOB UZ UČEŠĆE RUSIJE I SAD MOŽE DA POČNE ZA NEDELJU DANA- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Verovatnoća vojnog sukoba uz učešće Rusije i SAD je nikad veća, izjavio je doktor vojnih nauka Konstantin Sivkov.

On je u intervjuu Javnom servisu vesti objasnio da li bi razlog ovog vojnog sukoba mogla biti migraciona kriza na granici Poljske i Belorusije. Mnogi drugi politikolozi govore o mogućnosti panevropskog sukoba oko ovog problema.

Sivkov je uveren da je verovatnoća vojne konfrontacije veoma velika, ne samo na granici Poljske i Belorusije.

Posebno je akutna situacija sada na istoku Ukrajine i u Crnom moru. Upravo u ovaj vojni sukob protiv Ruske Federacije Sjedinjene Države mogu baciti svoje snage.

„Mislim da se ne radi samo o Poljskoj. Verujem da Poljska radi u smeru koji odvlači pažnju, glavni pravac će biti Ukrajina.

Tu je koncentrisana najveća grupacija naših trupa, a poljski pravac teži da preusmeri deo snaga koje bi Rusija mogla da upotrebi na ukrajinskom pravcu kako bi smanjila veličinu ruske grupacije i sprečila brz i potpun poraz ukrajinske oružane snage“, rekao je Sivkov.

Koliko će brzo početi neprijateljstva, podstaknuće američki raketni razarač brod Mount Whitney. Čim zauzme poziciju u istočnom Sredozemnom moru, može se očekivati početak vojne agresije, pošto komandni brod ne bi trebalo da bude u zoni borbenih dejstava.

Ali ako on ne napusti akvatorij Crnog mora, onda će to poslužiti kao signal da SAD ne planiraju da direktno učestvuju u ratu protiv Rusije.

Sivkov je napomenuo da bi neprijateljstva mogla da počnu pokušajem Oružanih snaga Ukrajine da unište samoproglašene DNR i LNR.

Ako Ukrajina uspe da stekne prednost, onda može uslediti pokušaj invazije čamaca u Azovsko more kroz Kerčki moreuz. Upravo u ovom trenutku Oružane snage Ukrajine mogu dobiti podršku od SAD, na šta će

Rusija već odgovoriti.

Ekspert je dodao da ako ne dođe do pogoršanja u narednih nedelju dana, onda možemo očekivati smanjenje stepena napetosti u regionu.

(Webtribune.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …