Home / AKTUELNO / HOROR KOD ZAJEČARA: Oca pronašli vezanog sa glavom u WC šolji, njegovu ćerku bačenu u kanal za odvod fekalija!

HOROR KOD ZAJEČARA: Oca pronašli vezanog sa glavom u WC šolji, njegovu ćerku bačenu u kanal za odvod fekalija!

Svetozar Rpanović (90) i njegova ćerka Dušanka Abrašević (67), iz zaječarskog sela Dubočane, zverski su pretučeni u nedelju uveče u svojoj porodičnoj kući u tom mestu. Žena je pronađena u štali, u kanalu za odvod fekalija.
Policija-uvidjaj
Ruke su joj bile vezane, haljina podignuta, a donji veš smaknut do kolena, zbog čega se sumnja i da je silovana. Starac je pronađen u kupatilu, sa glavom u toalet šolji. Za ovo nečuveno razbojništvo osumnjičeni su otac i sin Mića (56) i Dalibor (33) Predić, iz borskog sela Slatina.

– Čekao sam komšinicu Dušanku da dođe da popijemo kafu i bilo mi je udno što je od nedelje uveče nisam video – još uvek je uznemiren Ljubiša Mirčić, komšija. – Pozvao sam suseda Branislava Avramovića i pitao ga da li je video Dušanku i Svetozara. On mi je odgovorio da ih nema već dva dana, nakon čega smo oslučili da odemo do njih.
Mirčić i Avramović su sišli do kuče svojih komšija, kada su čuli krave kako riču iz štale, zbog čega su se prvo zaputili tamo.

– Kada sam otvorio vrata od štale, umalo se nisam onesvestio – u šoku je Mirčić. – U kanalu za odvod fekalija ugledao sam žensko telo. Ruke su joj bile vezane na leđima, haljina podignuta a donji veš smaknut do ispod kolena. Odmah sam znao da je reč o Dušanki i, u prvi mah, pomislio sam da je mrtva.

Ljubiša i Branislav su dotrčali do nesrećne žene. Po njoj su, kažu, bile fekalije od krava, jer je nesrećna žena, bukvalno, bila nabijena u kanal.

– Okrenuli smo Dušanku i tek tada videli da su joj usta vezana selotejp trakom – nastavlja Mirčić. – Tek kada smo joj oslobodili usta, videli smo da daje znake života.

Ljubiša je odmah pozvao suprugu, koja je o svemu obavestila policiju. Dok su čekali dolazak patrole, Mirčić i njegova supruga su pokušali da pomognu Dušanki.

– Dušanka je bila u nesvesnom stanju i prvo što sam primetio je da je zvesrki pretučena – dodaje Mirčić. – Obrisali smo je od fekalija i tek tada primetili da joj je vilica smrskana, a lobanja polomnjena.

U međuvremenu, Branislav Avramović se dao u potragu za Svetozarom Rpanovićem. Ušao je u kuću i tu, veli, zatekao prizor “kao da je pala bomba“.

– Kuća je, bukvalno, bila ispreturana od dna do vrha – kaže Avramović. – Na sve strane bili su razbacani papiri, izvrnute fioke, razbacana garderoba… Tražio sam Svetozara, ali ga po sobama nije bilo.

 

policija- hapšenje- lisice

Branislav je pokušao da uđe u toalet, ali su vrata bila zaključana. Pronašao je ključ i ušao u kupatilo. I tu je, kaže, ugledao prizor od koga mu se zavrtelo u glavi.

– Toza je bio naslonjen na WC šolju – u neverici je Avramović. – Okrenuo sam ga i, od povreda po licu, nisam mogao da ga prepoznam. Video sam da jedva diše. U tom trenutku, naišla je policijska patrola, koja je stigla iz obližnjeg sela Salaš.

Kako se ispostavilo, razbojnici su Svetozara i njegovu ćerku sačekali u nedelju uveče, kada su se njih dvoje vraćali sa slave. Uvukli su ih u kuću počeli da ih muče kako bi im kazali gde se nalazi novac.

– Operativnim radom, došli smo do saznanja da su Svetozara i njegovu ćerku tipovali otac i sin iz borskog sela Slatina Mića i Daibor Predić. Njih dvojica su surovo, sumnja, se golim rukama pretukli oca i ćerku, kako bi im ovi kazali gde drže novac.

Motiv razbojništva, nastavlja naš izvor, je koristoljublje, jer Dušankin sin radi u Austriji i slao je novac majci kako bi dogradila staru kuću.

– Predići su brutalno pretukli oca i ćerku, koji su im na kraju priznali gde drže novac – dodaje naš sagovornik. – Po dosadašnjim saznanjima, oni su odneli oko tri hiljade evra.

Pošto su uzeli novac, Predići su Dušanku odvukli u štalu, vezali joj ruke i usta i nabili je u kanal za odvod fekalija.

Otac i sin su se, potom, vratili u kući i onesvešćenog Svetozara uvukli u toalet. Naslonili su ga na WC šolju, zaključali vrata i pobegli s plenom.

– Nekoliko sati nakon dojave, već smo imali operativna saznanja da su ovo nesvakidašnje razbojništvo očinili Predići – zaključuje naš sagovornik. – Oni su privedeni, zbog sumnje da su počinili razbojništvo, nakon čega im je određen dvodnevni pritvor.

(Lj. Trifunović, Novosti)

Check Also

DR NESTOROVIĆ: “MASKE NE ŠTITE I NE TREBA DA JE NOSE ZDRAVI LJUDI”

Prof. dr Branimir Nestorović je večeras izjavio da maske ne štite ako se nose “kao …