Home / AKTUELNO / Hrvatski „Kiowa ratnici“ krenuli u akciju: Počela obuka pilota, časove im drže američki instruktori (VIDEO)

Hrvatski „Kiowa ratnici“ krenuli u akciju: Počela obuka pilota, časove im drže američki instruktori (VIDEO)

amerika- helikopter- kajova- worior

Obuka hrvatskih pilota na novim američkim helikopterima OH-58D Kiowa Warrior, počela je u Zemuniku.

Akademski filmski snimatelj i autor projekta Milenijske fotografije Šime Strikoman je u utorak, 2. maja 2017. napravio 557. milenijumsku fotografiju 16 helikoptera OH-58D Kiowa Warrior u eskadrili helikoptera 93. vazduhoplovne baze Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane (HRZ i PZO) u kasarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku i povodom početka letačke obuke, kao i pilota i vazduhoplovnih tehničara Eskadrile helikoptera i američkih instruktora letenja i voditelja obuke vazduhoplovnoo-tehničkog održavanja, objavio je MORH na svojim stranicama.

Polaznici obuke su hrvatski piloti, a sprovode je američki instruktori letenja. Obuka se provodi na 16 helikoptera OH-58D Kiowa Warrior kojima je opremljena Eskadrila helikoptera iz projekta opremanja Oružanih snaga RH izvidničko-borbenim helikopterima kroz potporu Vlade i Oružanih snaga SAD-a, ističu u MORH-u.

Iduće nedelje mediji će imati priliku da snime početak letačke obuke na pomenutim helikopterima.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …